První utkání čeká na tým trenéra Leoše Kalvody už tuto sobotu. V Tipsport lize v domácím prostředí přivítá Olomouc brněnskou Zbrojovku.

„Já jsem hlavně rád, že můžeme hrát doma, protože je tady lepší terén než v Brně," řekl kouč.

Kromě Brna má Sigma ve skupině ještě dalšího tradičního soupeře – ostravský Baník.

S tím se utká v úterý 20. ledna. Posledním sokem v bojích o jedno postupové místo bude druholigový Zlín.

Kalvoda hodlá dát v Tipsport lize příležitost všem fotbalistům. Především pak testovaným útočníkům Hadžičovi se Čtvrtníčkem a navrátilcům z hostování Ševčíkovi s Vavříkem.

„V těch zápasech budeme zkoušet a každý bude mít možnost ukázat se a zasloužit si místo na soustředění v Turecku, protože tam už nás pojede méně," řekl Kalvoda, který plánuje vzít s sebou dvacet hráčů do pole a tři brankáře.

Soupeře pro Turecko neznají

Herní soustředění v teple na kvalitních terénech bude jako obvykle vrcholem zimní přípravy. Hanáci odletí na jih 14. února.

Novinkou pro letošní rok je fakt, že vedle olomouckého A týmu zamíří do zahraničí i rezerva.

„Pojede nějakých patnáct kluků z béčka. Uvidíme, jak na tom jsou a jak to s nimi vypadá třeba pro áčko. Myslím, že jsou tam šikovní kluci, pro které to bude povzbuzením," prozradil Leoš Kalvoda.

Konkrétní jména soupeřů zatím Olomoučané neznají.

„Jmenovitě je zatím nemáme, ale nebude to problém. Je to věc manažerů, kteří zajišťují pobyt. Pochopitelně ale chceme hrát s kvalitními soupeři," míní kouč.

Začátek ligy bude v televizi

Generálkou jeho výběru na start jara bude utkání s třetiligovým Uničovem 28. února.

Ostrý start má Sigma naplánován na úterý 3. března.

Od 18 hodin před kamerami České televize bude hrát odložený podzimní duel s Varnsdorfem, jenž bude přímým soubojem o první místo ve Fotbalové národní lize