„Nezbývá mi nic jiného, než mužstvu Určic pogratulovat. Vyhrálo zcela zaslouženě," nevymlouval se trenér HFK Petar Aleksijevič.

„Můžu říct, že ve druhém poločase už jsem tlačil čas i očima. Bál jsem se, abychom neodjížděli ještě s větším nákladem," svěřil se s úsměvem bývalý brankář olomouckého týmu.

Ten přitom své svěřence na sílu Určic upozorňoval. „Dobře znám Peťu Vodáka nebo Michala Skopalíkova. Vědeli jsme, v čem jsou silní, přesto jsme tomu nedokázali čelit," pověděl Aleksijevič.

Domácí poprvé udeřili ve 13. minutě zásluhou Petra Vodáka, o dvě minuty později zvyšoval na 2:0 Radim Vaněk a snovou půlhodinku uzavřel ve 26. minutě z penalty Tomáš Los. „Do utkání jsme vstoupili takřka ideálně. Celkově se náš výkon dá označit jako vydařený, dokázali jsme navázat na minulou sezonu," těšilo Evžena Kučeru.

Holice sice ve 39. minutě snížila zásluhou Jana Tögela na 3:1, ale tříbrankové vedení vzápětí vrátil Určicím Patrik Hochman. Mladý tým HFK se ale ani za takového stavu nevzdával a i ve druhé půli se snažil výsledek korigovat.

„Ve druhém poločase byla Holice dlouho pohyblivější. Do žádných větších šancí se sice nedostávala, ale rozhodně to nezabalila," ocenil Kučera. Konečnou podobu dal následně výsledku v 57. minutě David Holly.

„Celkově se v utkání ukázal náš největší problém, nemáme ani jednoho zkušeného hráče a trochu jsme zůstali v dorosteneckém fotbalu. Ale takové zápasy jsou právě pro kluky ta nejlepší škola, jak se adaptovat v tom dospělém," hledal pozitiva Petar Aleksijevič.

„Herně i výsledkově pro nás toto utkání dopadlo výborně. Doufám, že výhru potvrdíme i v následujícím kole v Opatovicích, kde náš čeká nováček soutěže a tím pádem i velká neznámá," přemýšlel už nad dalším zápasem určický lodivod Evžen Kučera.

TJ Sokol Určice – 1. HFK Olomouc B 5:1 (4:1)

Branky: 13. Vodák, 15. Vaněk, 26. Los(z pen.), 42. Hochman. 57. Holly – 39. Tögel. Rozhodčí: Dorušák – Boček, Slota. ŽK: Vaněk – Jíša. Diváků: 180.

Určice: Nejezchleb – Ján (80. Pospíšil), Skopalík, Vaněk, Javořík – Bokůvka, Los (66. Halouzka), Holly, Hochman – Vodák, Matoušek. Trenér: Evžen Kučera.

HFK B: Pavelka – Štěpánek, Jíša, Vykydal, Beneš – Kouřil (55. Sedláček), Hornych (46. Grézl), Buček – Kucharčuk (30. Tögel), Pezzoti, Holásek. Trenér: Petar Aleksijevič.