Dotažen je příchod záložníka Jana Tögela z Holice a na spadnutí je i návrat Dušana Žmolíka. Ten naposledy hrál mistrovské utkání za Uničov v roce 2010, pak odešel do Opavy, se kterou nejprve postoupil a pak si i zahrál ve druhé lize.

„Mezi Dušanem Žmolíkem a Uničovem je všechno domluveno. Teď ještě mezi sebou jednají kluby," prozradil trenér Uničova Zdeněk Strouhal.

Oproti podzimu už v jeho mužstvu nebude záložník Pavel Švajda. „Byl u nás na hostování do zimy a jeho výkony ho opravňovaly k tomu, aby i dál pokračoval. Bohužel jeho zdravotní stav to nedovoluje," řekl Strouhal.

Tým opouštějí také dlouholetí hráči Uničova Petr Novosad a Tomáš Řehák. Obránce i útočník dostali od klubu svolení k odchodu na hostování a hledají si angažmá. Za Uničov nebude nastupovat ani mladý útočník Jaroslav Večeřa, který posílí divizní Vyškov.

Právě s tím Uničov v sobotu v přípravném utkání prohrál 0:2, kouč Strouhal tak byl logicky nespokojen.

„Zápas se nám nepovedl. Vstoupili jsme do něj bez koncentrace, bez nasazení i bez potřebného zaujetí. Samozřejmě se nám to vymstilo. Po standardce jsme si dali vlastní gól a podruhé jsme inkasovali dvě minuty před koncem," uvedl Strouhal.

Jeho tým měl několik příležitostí ke změně skóre, ale neuspěl. Nejblíže byl Tomáš Nuc, který poslal odražený míč do břevna.

„Nebyla to ale nijak vypracovaná akce. Z tohoto pohledu jsme zaostali za našimi předchozími zápasy, kdy jsme těch možností měli dvakrát tolik. Pokazili jsme strašně moc finálních přihrávek a proto jsme neuspěli," měl jasno trenér Uničova.

Své hráče Strouhal nechtěl po překvapivém výsledku nijak omlouvat, byť za sebou měli soustředění a v předchozích zápasech tým sužovala rozsáhlá marodka.

„Jsou to samozřejmě argumenty, které lze brát v úvahu, ale když hrajeme přípravný zápas, tak očekávám stoprocentní výkon. Je to na hráčích samotných, jak si řeknou o základní sestavu," řekl Strouhal.

„Dnes jsme až na Juřátka byli kompletní, i když v týdnu měli Vejvoda, Uvízl nebo Tögel nějaký handicap. Na dnešek už ale byli připraveni," dodal na závěr.

Příští sobotu hraje Uničov atraktivní přípravné utkání s Prostějovem.

SK Uničov – Vyškov 0:2

Uničov: Uvízl – Müller (46. Heinz), Horka, Vejvoda (46. Ulma), Koutek – Nuc, Toman (46. Kuba), Žmolík, Krč (46. Tögel) – Hrubý (46. Richter), Jeřábek. Trenér: Zdeněk Strouhal.