„Hráli většinou mladí hráči, kteří přišli z dorostu, abychom je konfrontovali s kvalitním mužstvem ze třetí ligy. To jsme chtěli. Kluci si prověřili, jakou sílu tady tito zkušení, rychlí, důrazní hráči mají. Někteří to postupem času zvládali líp a líp, ale začátek byl docela krušný," komentoval přípravný duel kouč Sigmy B Augustin Chromý.

A úvod zápasu skutečně nabídl zajímavé situace. Už ve 3. minutě se v leštinském areálu radovali Uničovští, když se trefil kanonýr Balcárkova výběru Aleš Krč. Na druhé straně mohl o deset minut později srovnat Adam Ševčík, když šel po chybě obrany sám na brankáře.

Klička se mu podařila, ale gólové zakončení odmítl skluzem stoper Uničova Swiech. Na druhé straně hrozil hlavičkou po rohovém kopu Komenda, gólman Spurný si ale s jeho zakončením poradil. Brzy však Uničov vedl o dva góly, o druhou trefu se postaral testovaný hráč ze Šumperku Miroslav Podhorný.

Na gól talentovaného záložníka mohl opět odpovědět z dalšího sóla Ševčík, jenže znovu neuspěl. Akcemi nabitý poločas neměl konce a na 3:0 zvyšoval po kolmé přihrávce Jeřábek. Dvě minuty před pauzou zajistil Vychodil dorážkou po střele Radka Látala alespoň snížení.

„Soupeř byl výborný, jsou to kluci, které známe. Jsou to většinou naši bývalí hráči. Předčili nás zejména v důrazu a v kvalitě dvou útočníků Krče a Komendy. To je opravdu velká síla a mladí stopeři s tím měli problémy," identifikoval rozdílové aspekty zápasu trenér Sigmy Chromý.

Brzy po pauze bývalý Sigmák Krč prostřelil z levé strany Spurného a Uničov opět získal třígólový náskok. Dvoubrankového střelce měli poté i mladíci ze Sigmy. Vychodil byl zfaulován ve vápně a sám šel také zařídit exekuci pokutového kopu, což se mu nadvakrát podařilo.

Po individuální akci a pěkné kličce přesně střílel čtvrthodiny před koncem Tomáš Vasiljev. Chybné vyběhnutí střídajícího olomouckého brankáře Machalického poté stejný hráč potrestal ziskem míče a přihrávkou před opuštěnou branku pro střídajícího Muzikanta. Ten dal v jasné pozici razítko na účet zápasu se skóre 6:2.

„Byl to pro nás teprve druhý zápas. Sigma má hodně mladý mančaft, chybí jim tam takový ten dospělý fotbal. Při vší úctě k Sigmě nás moc neprověřili, bylo to takové dětské. Jsou to hráči, kteří mají před sebou nějakou budoucnost. Těžko to hodnotit, výsledek byl divoký," glosoval kormidelník Uničova Jiří Balcárek a hledal pozitiva: „Dali jsme tam věci z tréninku. Líbila se mi naše kombinace, přenášení těžiště hry. A hlavně individuální činnosti, které vyřešili naši hráči v koncovce. Větší fotbalová vyspělost a zkušenost rozhodla," prohlásil Balcárek.

Kouč B-týmu Sigmy nechtěl označovat zápas jako lekci, důležité poznatky však on i hráči zřejmě získali.

„Po sobotním turnaji na Nových Sadech jsem hráčům říkal, že Uničov bude úplně jiný soupeř. Musí si zvyknout na takovou hru. Když na chvíli souboj vypustí, tak už toho hráče nemají. Tak silného hráče nestihnou pak ani zfaulovat, natož mu odebrat míč. Tohle utkání pro ně byla velká škola," s úsměvem připustil lodivod olomouckého celku.

SK Uničov – SK Sigma Olomouc B 6:2 (3:1)

Branky: 3. a 54. Krč, 22. Podhorný, 37. Jeřábek, 75. T. Vasiljev, 83. Muzikant – 43. a 69. Vychodil.

Uničov: Uvízl – Rajnoha (80. Koutek), Vejvoda (60. Pourzitidis), Swiech, Juřátek (80. Kipritidis) – Podhorný (46. Vasiljev R.), Nuc (55. Kasal), Dostál, Jeřábek (46. Vasiljev T.) – Krč (80. Smékal), Komenda (80. Muzikant). Trenér: Jiří Balcárek.

Sigma B: Spurný (68. Machalický) – Surzyn (46. Seibert), Kotouč, Krayzel, Hýbl (55. Surzyn) – Látal (68. Vychodil), Weinlich, Richter, Vychodil (46. Ambrozek) – A. Ševčík (60. Schlimbach), Schmidt. Trenér: Augustin Chromý.