„Byl to samozřejmě velký rozdíl. Pohár, to byl soutěžní zápas a tomu také odpovídala zodpovědnost, se kterou hráči k zápasu přistoupili. Dnes jsme zkoušeli některé hráče 
a také se zápas logicky trochu přizpůsobil vedru, které bylo. Zápas ale i tak byl prospěšný, splnil to, co jsme od něj očekávali," zhodnotil bleskově včerejší zápas Zdeněk Strouhal, trenér Uničova.

Jediný gól jeho týmu vstřelil právě jeden z testovaných hráčů. David Bača, který skončil v devatenáctce Sigmy Olomouc.

„Zatím absolvoval jeden trénink a zápas. Uvidíme, jestli u nás nakonec zůstane," řekl na adresu testovaného hráče Strouhal.

Další šance už Uničov neproměnil. Jeřábek a po něm 
i Hrubý dokonce měli možnost postupovat sami na brankáře, ale neuspěli. A tak přišel trest.

„Dá se říct, že soupeř se nám dostal pořádně jednou do vápna a hned nám z toho dal gól. 
Z hlediska výsledku je po takovém průběhu ten zápas průšvih. Na druhou stranu, jak už jsem říkal, hlavně jsme zkoušeli, takže svůj účel to splnilo," řekl Strouhal.

Uničov prochází poměrně rozsáhlou přestavbou kádru, přestože po konci jarní části soutěže si kouč ze všeho nejvíc přál, aby úspěšné mužstvo zůstalo pohromadě, jak jen to bude možné.

Nakonec však musí řešit čtyři odchody. Brankář Dragon má namířeno do divizních Určic. Stoper Horka a záložník Tögel se z hostování vrátili do Opavy, respektive do Holice. A na závěr Aleš Krč zřejmě posílí další třetiligový tým, Prostějov.

„Musíme se s tím poprat, snažíme se za všechny najít náhradu. Některé hráče jsme si vyhlédli, s většinou jsme domluvení, ale jmenovat bych ještě nechtěl. Snad to dobře dopadne," zadoufal trenér Uničova.

Jeho svěřenci si od letního drilu zatím neodpočinou. „Někteří se vrátili po dovolené trochu zanedbaní, takže potřebujeme potrénovat. Ale je pravda, že už se to narovnalo," usmíval se kouč.

Vydechnout však ještě hráčům nedá.

„Do mistrovského zápasu máme ještě více než dva týdny. Je třeba se pořádně připravit. Ladit budeme až v úplném závěru," dodal Zdeněk Strouhal.

Příští přípravný zápas hraje Uničov v sobotu proti Otrokovicím.

„Posunuli jsme výkop z 11 hodin na devět, abychom se vyhnuli polednímu vedru," upozornil trenér.

FK SAN-JV ŠUMPERK – SK UNIČOV 1:1

Branka Uničova: Bača.