První gól totiž doslova daroval domácím minelou Tomáš Hrdlovič. Vladimír Hrubý pak kličkou vybíhajícímu brankáři Bednárovi a střelou do prázdné branky jen dokonal dílo zkázy.

Pak byl Zábřeh fotbalovějším mužstvem, ve středu hřiště mezi změtí soubojů lépe kombinoval. Do šancí se ale dostával složitě, stejně jako Uničov.

Domácí brankář Uvízl zlikvidoval hlavičku Schaffartzika, která směřovala na něj, na druhé straně zase Hrubý po obléhání zábřežského vápna a zpětné přihrávce Kyselého měl příliš málo času na zakončení a v krkolomné pozici střílel vedle.

Zábřeh měl největší šanci k vyrovnání až v závěru prvního poločasu, když na zadní tyči prodlouženou Hrdlovičovu standardku neumístil správně Jančík.

„Náš výkon se mi v prvním poločase nelíbil. Hrálo se vlastně bez šancí. My jsme si brankové příležitosti nevypracovali a domácí také ne, ale sami jsme si dali gól,“ říkal trenér hostujících fotbalistů Jiří Balcárek.

Po přestávce nejprve v dobré pozici hlavičkoval Krejčíř, ovšem bez úspěchu a pak už přišel druhý klíčový moment zápasu a znovu u toho byl zábřežský hráč, který v minulosti nastupoval za Uničov.

Martin Šalamoun v 54. minutě zbytečným a hlavně nesmyslně tvrdým faulem složil Řeháka a sudí Sedláček ho poslal předčasně pod sprchy.

„Vyloučení asi rozhodlo. Zábřeh už to pak měl hodně těžké,“ všiml si asistent domácího kouče Miloslava Machálka Pavel Habusta.

Souhlasil s ním i Balcárek.

„Po přestávce jsme chtěli být aktivnější, ale vyloučení nás zastavilo. Výkon rozhodčího ale hodnotit nebudu, od toho je tady někdo jiný,“ řekl Balcárek.

Pravdou je, že hosté se mohli cítit poškozeni, protože v zápase se několikrát dožadovali penalty a minimálně v jednom případě oprávněně. Už za stavu 3:0 byl ale Pospíšilovi naopak nepochopitelně odpískán útočný faul.

Uničov nabídnutou přesilovku nakonec dokázal dvakrát využít. Nejdřív se krásně technicky trefil levačkou Aleš Krč a v závěru přidal třetí gól po brejku do otevřené obrany Večeřa.

„Bylo to už pro nás opravdu hodně složité. Hráli jsme pak už jen na tři obránce, ale po sobotním zápase se Zlínem už jsme neměli sílu,“ řekl Balcárek.

V Uničově naopak byli všichni na výsost spokojení.

„Byl to prestižní zápas a bylo to vidět. Na fotbalovost dnes tolik místa nebylo, byl to velký boj. Jsme šťastní, že jsme to zvládli,“ řekl na závěr asistent Habusta.

SK Uničov – SK Sulko Zábřeh 3:0 (1:0)

Branky: 5. Hrubý, 70. Krč, 73. Večeřa. Rozhodčí: Sedláček – Horák, Páral. ŽK: Vejvoda, Krč – Krejčíř, Pospíšil, Šichor, Hrdlovič. ČK: 54. Šalamoun (Z.). Diváků: 430.

Uničov: Uvízl – Novosad, Vejvoda, Sostřonek, Heinz – Večeřa, Kyselý (59. Krč), Toman, Švajda – Řehák (71. Machálek), Hrubý. Trenér: Miloslav Machálek.

Zábřeh: Bednár – Krejčíř (59. Šichor), Barcal, Suchánek, Hrdlovič – Šalamoun, Rajnoha – Schaffartzik, Jančík (77. Moravec), Kulíšek (77. Olejník) – Pospíšil. Trenér: Jiří Balcárek.