Uničov doplatil na individuální chyby v defenzivě.

„Bylo to otevřené utkání nahoru dolů. Pomalu nám končí fáze zkoušení. V dalších zápasech už se budeme snažit o sehrávání sestavy pro začátek mistrovské soutěže,“ řekl trenér Uničova Miloslav Machálek.

Jarní část Moravskoslezské fotbalové ligy startuje o víkend u 23 a 24. března.

Zábřeh v sobotu vykročil v Uničově z vítězstvím v prvním poločase, který vyhrál 2:0. „Soupeř vystřelil snad jen dvakrát na branku. Tím nechci říct, že bychom byli jasně lepší, ale brankových příležitostí jsme měli určitě víc. Odhadem nějakých osm. Jenže jsme je řešili nekvalitně,“ posteskl si Machálek.

Ve druhé půli se jeho tým trochu zlepšil, ale stále jen dotahoval náskok Zábřehu. Hrubý snižoval na 1:3 a Jeřábek na konečných 2:4 z pohledu Uničova.

„Pořád to bereme jako přípravu. Prozatím nehrajeme na výsledek. Zkoušíme trochu jiný způsob hry. Je to hodně ofenzivní, ale riskantnější směrem dozadu. Musí si to sednout. Zatím děláme hodně individuálních chyb. Ale v zápasech jsou situace, kdy je potřeba víc riskovat a je dobré si to vyzkoušet,“ poznamenal Machálek ke hře se třemi obránci, kterou Uničov v zimní přípravě zkouší praktikovat.

„Tímto zápasem ale zkoušení končí. V úterý nás čeká Přerov a v sobotu Prostějov. Tam už budeme chtít sehrávat základní sestavu, i když rozhodnutí o ní ještě nejsme,“ uvedl Machálek.

Uničov – Zábřeh 2:4 (0:2)

Branky Uničova: Hrubý, Jeřábek.

Uničov: Uvízl (46. Studený) – Novosad, Vejvoda, Fiala – Šimeček, Kyselý, Juřátek, Koutek, Krč – Hrubý, Jeřábek. Střídali: Švajda, Řehák, Nuc. Trenér: Miloslav Machálek.