Hanáci na domácím hřišti přehráli Letohrad 3:0 a nyní se již mohou koncentrovat na první soutěžní zápas, který na vlastním hřišti odehrají se Žďárem nad Sázavou.

Domácím chvíli trvalo, než se dostali do ideálního zápasového rytmu.

„V rozmezí od páté do dvacáté minuty jsme nehráli dobře a soupeř byl kvalitnější. Pak jsme se ale do zápasu vrátili se ctí a utkání s přehledem zvládli," konstatoval trenér Uničova Miloslav Machálek.

První branku vstřelil ve 22. minutě Hrubý, o deset minut později zvyšovala na 2:0 útočná posla Uničova Richter. Skóre zápasu devět minut po návratu z kabin uzavřel Juřátek.

„Z hlediska přístupu to bylo z naší strany v pořádku. Snaha, úsilí a nasazení ale tentokrát předčilo efektivitu a kvalitu v dohrávání situací," všiml si uničovský trenér, který může být s přípravou a finální podobou kádru spokojen.

„Zatím to vypadá velice dobře, ale všechno se ukáže až v soutěži. Podle všeho bychom mohli být silnější než v minulé sezoně," věří trenér Machálek.

Ten oceňuje, že kromě zisku útočné posily Dominika Richtera se podařilo udržet i dvojici Tomáš Nuc a Miroslav Ulma. Z hostování se navíc do Uničova vrátil Toman. Hanáci by tak mohli aspirovat na překonání páté příčky z minulé sezony.

„Zatím se ale díváme k prvnímu soutěžnímu zápasu," uzavřel Machálek.

SK Uničov – SK OEZ Letohrad 3:0 (2:0)

Branky: 22. Hrubý, 34. Richter, 54. Juřátek.

Uničov: Uvízl (46. Dragoun) – Heinz, Novosad, Vejvoda, Ulma (46. Koutek) – Hrubý, Juřátek, Nuc (46. Jeřábek), Švajda – Richter, Krč. Trenér: Miloslav Machálek.