„Nechtěli jsme doma prohrát a tomu jsme podřídili taktiku. Chtěli jsme mít vyplněný střed a nenechat hrát Zelenku a Kroupu, dvě největší prostějovské zbraně. To si myslím, že se nám podařilo," pochvaloval si trenér Uničova Jiří Navrátil.

„Prostějov sice byl ve středu pole trošku jistější, ale na velké šance to bylo 1:1. Řekl bych, že to byl remízový zápas a my jsme s bodem spokojení," doplnil.

Jeho svěřenci v úvodu utkání propásli dobrou příležitost ke skórování. V páté minutě si na přihrávku mezi stopery naběhl Jeřábek, jenže svou přízemní střelu poslal těsně vedle.

To však bylo z uničovské strany na dlouhou dobu vše. Iniciativy se chopil Prostějov a proti Fládrovi se musel dvakrát blýsknout gólman Tomáš Uvízl.

Nejprve hostujícímu středopolaři zneškodnil nebezpečný průnik do pokutového území, v šestatřicáté minutě vytáhl zpod břevna i jeho nevyzpytatelně kroucený trestný kop.

Mezitím mířil po Pančochářově pasu na zadní tyči Milan Machálek mimo.

Praticky ze stejného místa poté ve druhé půli zakončoval domácí Vladimír Hrubý. Nadýchaný centr střídajícího Vasiljeva po Krčově uvolnění ovšem v letu nasměroval jen do boční sítě. Hrubý měl v zápase ještě jeden výrazný moment, když z dálky prověřil Kofroně.

Na druhé straně se do nadějné pozice prodral Zatloukal, o míč ale nakonec přišel. Gól nepřinesl ani následný pokus Šteigla z otočky.

V třiaosmdesáté minutě chyběly přihrávce aktivního Tomáše Vasiljeva centimetry, aby díky ní stanul Krč sám tváří v tvář brankáři. Prostějovská obrana ale míč ztečovala mimo dosah uničovského kanonýra.

V závěru ještě mohla hostujícímu celku zajistit tři body spolupráce Jana Koudelky s Karlem Kroupou, ta však ztroskotala na špatné koncovce druhého jmenovaného. Gólových oslav se diváci na uničovském stadionu nedočkali.

„Podle mě to bylo zajímavé a bojovné utkání. Domácí hrozili ze standardek a v první půli tam měli i náběhy za obranu. My jsme si na to chvíli zvykali, ale pak už to bylo dobré. Šance jsme si vytvořili, ale hráli jsme strašně komplikovaně, hlavně ve středu hřiště," posteskl si prostějovský lodivod František Jura.

„Remíza je asi spravedlivá. Šancí jsme sice měli více, ale domácí také bojovali. Každopádně spokojení nejsme," podotkl.

SK Uničov – 1. SK Prostějov 0:0

Rozhodčí: Drozdy – Černý, Vostrejž. ŽK: Heinz (U.). Diváci: 249.

Uničov: Uvízl – Heinz, Řehák, Vejvoda, Koutek – Juřátek, Nuc – Stříž (86. Kasal), Hrubý, Jeřábek (67. Vasiljev) – Krč. Trenér: Jiří Navrátil.

Prostějov: Kofroň – Hirsch, Zatloukal, Sus, Rus (75. Sečkář) – Koudelka, Fládr, Zelenka, Pančochář – Machálek (46. Šteigl), Kroupa. Trenér: František Jura.

Petr Komárek