Svěřenci trenéra Jiřího Navrátila cestovali na půdu posledního týmu Moravskoslezské fotbalové ligy do Chlebičova.

„Hřiště tam bylo hrbolaté a tak tvrdé, že nešlo hrát kombinačně. To vesnické hřiště snad ani nesplňovalo parametry na třetí ligu," poznamenal uničovský lodivod.

Jeho tým dlouhé minuty marně dobýval opavskou obranu.

„Chtěli jsme být na začátku trpěliví, ale bohužel se to nevyvíjelo dobře, protože jsme nedali dvě vyložené šance," konstatoval Jiří Navrátil.

Opavská rezerva se vzdorovala až do 75. minuty. Pak se po pravé straně protáhl Stříž a předložil míč Krčovi, který se střelou z voleje nemýlil.

O čtyři minuty později dostal uničovský forvard kolmici za obranu a opavského gólmana s přehledem přehodil.

„Bylo to zasloužené vítězství, ale bolelo to," konstatoval trenér Jiří Navrátil.

„Je to pořád dokola, každé utkání, totožný obrázek," kroutil hlavou jeden z opavských trenér Jan Hruška starší.

„V prvním poločase jsme hráli dobrý fotbal, ve druhém ještě lepší, dokonce jsme si vytvořili i jednu velkou šanci, bohužel tu Galvas neproměnil, když se mu nepodařilo přehodit brankáře," pokračoval opavský kouč.

„Naše zápasy jsou už jenom o tom, kdy dostaneme gól, soupeř byl produktivní, dokázal trestat naše místy až naivní chyby a proto i vyhrál," uzavřel Jan Hruška.

SFC OPAVA B – SK UNIČOV 0:2 (0:0)

Branky: 76. a 79. Krč. Rozhodčí: Cieslar – Tomanec, Ondráš. ŽK: Maléř – Juřátek, Vasiljev.

Opava: Godula – Maléř (83. Pavlíček), Hoza, Macíček, Čelůstka – Mezera (46. Vitoul), Michal Hrabina, Gebauer, Lavrovič (72. Kubalák) – Galvas – Machálek. Trenéři Lubomír Hrabina a Jan Hruška starší.

Uničov: Uvízl – Nuc, Řehák, Vejvoda, Koutek – Juřátek, Jeřábek, Stříž, Vasiljev (86. Schvarz), Konečný – Krč (81. Kasal). Trenér: Jiří Navrátil.

(mm, rob)