„Pro nás jsou to nesmírně cenné tři body. Bohužel byly dnes vykoupeny tím, že z pohledu diváka to nebyl moc atraktivní zápas," konstatoval trenér Uničova Zdeněk Strouhal.

Rozhodly dva přesně provedené přímé kopy. Na konci prvního poločasu se trefili Dušan Žmolík a krátce po něm také Radoslav Juřátek.

Hosté snížili necelou půlhodinu před koncem. Hlavou se prosadil Krhut.

„Snížení bylo spíšz ojedinělé akce. Jinak jsme Hulín do ničeho nepustili. Podařilo se nám pokrýt jejich kreativní hráče Lacigu a právě Krhuta. Inkasovaný gól mě hodně mrzí, protože závěr mohl být daleko klidnější," řekl Strouhal.

Pohodu do závěru mohl Uničovu dodat Dušan Žmolík, který trefil břevno a z dalšího trestného kopu ještě tyč, to když se vytáhl brankář Hulína.

„Měli jsme i spoustu dalších náznaků, které se nám nepodařilo dotáhnout. I tak jsme ale spokojení," prozradil kouč Strouhal.

„Chtěli jsme hrát vzadu na nulu a to se nám docela dařilo. Obranu musím pochválit, hrála skutečně velmi dobře," řekl Strouhal, který přitom musel do složení defenzivní čtyřky sáhnout.

Stoper Luboš Horka musí s kolenem na operaci, další defenzivní pilíř Roman Vejvoda hrál se sebezapřením.

„Mirek Ulma to dnes ale na místě stopera odehrál excelentně. Chyběli nám i Koutek a Hrubý, ovšem i jejich náhradníci si počínali velmi dobře," dodal Strouhal.

V neděli hostí Uničov doma Kroměříž.

SK Uničov – SK Spartak Hulín 2:1 (2:0)

Branky: 37. Žmolík, 41. Juřátek – 62. Krhut. Rozhodčí: Santarius – Sedláček, Kubica.

Uničov: Uvízl – Heinz, Ulma, Vejvoda (68. Nuc), Juřátek – Toman – Jeřábek, Žmolík, Tögel, Krč – Richter. Trenér: Zdeněk Strouhal.