„Musím se s tímto výsledkem trochu seznámit a vstřebat ho, protože za svou kariéru jsem ho asi nezažil. Je to samozřejmě nepříjemné, protože je to debakl. Ukázalo nám to věci, na kterých ještě musíme pracovat, ale také věci, od kterých se můžeme odpíchnout. Paradoxně bych řekl, že jsme neodevzdali špatný výkon," říkal trenér Uničova Miloslav Machálek.

Jeho soubor nevyhrál v Moravskoslezské fotbalové lize popáté za sebou. Do Třince, který si jako jasný cíl vytkl postup zpátky do druhé ligy, však s přehnanými ambicemi neodjížděl.

Úvod zápasu byl proto překvapivý. Při šanci Krče ještě domácí podržel brankář Lipčák, ovšem v 9. minutě po standardní situaci šel Uničov do vedení zásluhou Ulmy.

Třinec kontroval krátce po odehrané půlhodině a hned dvakrát. Velké střelecké představení rozehrál Tomáš Gavlák, který výsledek otočil. „Dvakrát jsme nechali domácí jako přes kopírák odcentrovat a navíc nepokryli Gavláka a najednou jsme prohrávali. Podařenou akcí jsme se ale ještě dokázali vrátit do zápasu," řekl Machálek k třineckému obratu a akci ze 43. minuty, kdy Richter uvolnil Jeřábka, jenž stanovil poločasové skóre 2:2.

„Po přestávce to byla vyrovnaná partie. Šance byly na obou stranách. My jsme je měli spíš po standardkách, ale nic jsme neproměnili. Domácí naopak v zakončení ukázali velkou kvalitu, která rozhodla," řekl Machálek.

Vítězný gól zaznamenal v 57. minutě Eismann. Po dalších dvou trefách Joukla a exuničovského Marka Kyselého se začal rýsovat konečný debakl. Na 7:2 pak upravil v závěru Gavlák, který nakonec svůj střelecký účet zastavil čtyřech brankách. Hattrick dokončil v 82. minutě, kdy se vyhnul uničovské ofsajdové pasti. Poslední zářez udělal tři minuty před koncem hlavou.

„Pravděpodobně nám závěru chybělo více sil, ale jen o tom to nebylo. Jak jsem říkal. Myslím, že jsme zase nehráli tak špatně. Možná to mělo skončit spíš 7:5, ale musíme se s tím smířit a pracovat dál," konstatoval kouč Machálek.

FK Fotbal Třinec – SK Uničov 7:2 (2:2)

Branky: 31., 32., 82. a 87. Gavlák, 57. Eismann, 70. Joukl, 77. Kyselý – 9. Ulma, 43. Jeřábek. Rozhodčí: Klíma – Caletka, Sedláček.

Třinec: Lipčák – Lisický, Cigánek, Švec, Sporysz – Motyčka (78. Hupka) – Malíř (65. Joukl), Kyselý, Ceplák (61. Prokeš), Eismann – Gavlák. Trenér: Miroslav Kouřil.

Uničov: Uvízl – Ulma, Novosad (75. Koutek), Vejvoda, Heinz – Jeřábek (69. Hrubý), Toman, Juřátek, Nuc – Richter, Krč. Trenér: Miloslav Machálek.