Úvodní část zápasu mnoho vzruchu nenabídla. Hostující Reinberk netrefil při defenzivním zákroku přesně balon a málem odvrátil centr do vlastní branky. Míč však drželo hlavně Slovácko, z obléhání uničovské šestnáctky se však nic neurodilo.

„Zaparkovali jsme tam autobus. Hrát do plných jim asi nevyhovovalo. Pak jsme to chtěli otevřít, trochu jsme na to doplatili. Nechtěli jsme hrát na remízu," s úsměvem hodnotil zápas gólman domácích Tomáš Uvízl.

Poprvé jej překonal přesnou ranou k tyči střídající Tomáš Zajíc. Během čtyř dnů stihl mladík skórovat v první lize, v MSFL i v MOL Cupu. „Tomášovi určitě pomohl gól proti Dukle v lize, pak odehrál slušný zápas za juniorku. Potvrdil, že jeho výkonnost jde nahoru," chválil trenér hostujícího celku Stanislav Levý.

Zkušený kouč mohl být s druhou půli výrazněji spokojenější než s prvním dějstvím. Na obou stranách se konečně začaly dít věci. Uničovští se snažili ofenzivně zaměstnávat obranu Slovácka, favorizovaný tým přidal čtvrthodiny před koncem druhou branku, když balon napálil pod břevno taktéž střídající Civič.

„Každopádně jsem spokojenější s druhým poločasem. V první půli tam chyběl pohyb, agresivita. Jenom jsme to přišli nějak odehrát a takhle to nejde, určitě si k tomu něco řekneme. Více hráčů bylo na vystřídání, a pokud se to bude opakovat, tak si hodně rychle sednou na lavičku," varoval lodivod Slovácka Levý. Zdálo se, že konečnou podobu výsledku dal gólem na 0:3 Havlík, ale domácí dosáhli alespoň čestného úspěchu. Na ofsajdové hraně dostal míč Ještřábek a v 89. minutě prostřelil brankáře Daňka.

„Klukům musím především poděkovat za bojovný výkon proti prvoligovému soupeři. Časem se kvalita soupeře projevila a góly vyplynuly také z únavy a z chyb. Ale hráče musím pochválit za organizovaný výkon," těšil se navzdory výsledku lodivod třetiligového outsidera Jiří Balcárek.

Domácí si střetnutí pochopitelně užili, i přes to, že pro ně znamenalo další náročnou výzvu v programu poloamatérského týmu.

„Pro amatérské celky je to vždy svátek a snaží se vybičovat a ukázat, že se vyrovnají hráčům, které vidí o víkendu v televizi," prohlásil Jiří Balcárek a dodal: „Zátěž jsme chtěli rozložit, nechal jsem čtyři hráče ze základu na lavičce. Sezona v MSFL je pro nás důležitější. Kluci přišli po práci a šli hrát proti profíkům. Musím smeknout klobouk za to, jak jim to šlo. Pořád po nich chci víc a víc a jsem náročný, ale oni už mě znají a chápou to," s úsměvem prozradil uničovský stratég.

Spokojený byl také brankář Uvízl, jenž se už v dresu Uničova prvoligovým soupeřům několikrát snažil odolat.

„Hrál jsem proti prvoligovým týmům v poháru asi tři nebo čtyři zápasy, musím říct, že teď máme výborný mančaft. Hráli jsme se Sigmou, s Baníkem nebo Brnem. Myslím, že jsme měli tentokrát nejvíc na to, abychom postoupili," 
pozitivně uzavřel Uvízl.

SK Uničov – 1. FC Slovácko 1:3 (0:0)

Branky: 89. Jeřábek – 52. Zajíc, 77. Civič, 88. Havlík. Rozhodčí: Machálek – Vysloužil, Pochylý. ŽK: Vasiljev T. – Rada, Diviš. Diváci: 285.

Uničov: Uvízl – Koutek, Vejvoda, Swiech (28. Pourzitidis), Můčka – Kasal (70. Jeřábek), Juřátek, Vasiljev R. (46. Komenda), Dostál, Vasiljev T. – Krč. Trenér: Jiří Balcárek.

Slovácko: Daněk – Reinberk, Rada, Břečka, Chýla – Biolek (46. Zajíc), Ťok, Havlík, Daníček, Kerbr (46. Civič) – Diviš (70. Hlúpik). Trenér: Stanislav Levý.