„V těch momentech mi nebylo úplně dobře. Ale pořád jsem věřil, že můžeme se zápasem něco udělat. Byli jsme silní na míči a oni nám udělali dva brejky, ze kterých dali pěkné góly,“ řekl trenér Uničova Dušan Žmolík.

Důležitým okamžikem byl gól do šatny, který těsně před půlí vstřelil David Bača.

Fotbalisté HFK Olomouc (v bílém) prohráli v 1. kole MOL Cupu se Zbrojovkou Brno 0:3.
HFK v poháru Zbrojovku nezaskočil. Velká škola, zní z týmu

„To nám samozřejmě pomohlo. V šatně jsem cítil, že pro kluky to bylo velké povzbuzení a do druhé půle šli s tím, že to otočí. Říkali jsme si, že musíme začít tak, jak jsme první poločas skončili a to se nám nakonec povedlo i gólově,“ podotkl kouč.

Po změně stran pak Uničov velký obrat skutečně dokončil. Vyrovnání obstaral hned v úvodu druhé půle Aleš Krč a rozhodující branku zařídil po hodině hry Lukáš Hapal.

„Jsme rádi, že jsme postoupili. Je to pro nás příležitost přivést zahrát si v příštím kole s nějakou slavnou fotbalovou značkou. Loni to byl Baník Ostrava, tak uvidíme, jestli na něco podobného narazíme i letos,“ přemítal Dušan Žmolík.

„Já osobně doufám v ten nejsilnější možný los. Těžko můžeme mít ambice celou soutěž vyhrát. A když už vypadnout, tak s někým takovým,“ pousmál se.

Rýmařov – Uničov 2:3 (2:1)

Branky: 19. a 32. Šupák – 42. Bača, 46. Krč, 62. Hapal. Rozhodčí: Zaoral – Zavřel, Grečmal. ŽK: Kocúr, Šupák, Kolísek – Seibert, Ambrozek, Komenda. Diváci: 320.

Uničov: Kalina – Purzitidis, Bala, Svoboda (46. Komenda), Hapal (82. Můčka), Ambrozek, Strnad (62. Vichta), Seibert, Bača, Koutek, Krč. Trenér: Dušan Žmolík.