V letošní sezoně uničovští fotbalisté získali již sedm venkovních výher, čtyři remízy a na kontě mají jen tři porážky. „Bilanci venku máme nejlepší, dokonce lepší než Sigma, takže jsme první, co se týče utkání na venkovních hřištích," pochvaluje si uničovský trenér Jiří Navrátil. „Naopak jsme ale pětkrát doma nevyhráli, takže to nás mrzí a chtěli bychom diváky zase potěšit," přiznal.

Jeho svěřenci vedli v Hlučíně již od sedmé minuty, kdy došlo k nedorozumění mezi domácími obránci a brankářem, pokus o malou domů vystihl hostující Juřátek a pohodlně otevřel skóre. Krátce nato hosté podnikli rychlou akci, kdy Krč vysunul rozběhnutého Vasiljeva, jehož prudkou přihrávku z pravé strany Hrubý patičkou usměrnil těsně mimo bránu.

Uničov však dlouho smutnit nemusel. Hlučínští vyrobili v rozehrávce další chybu, Vasiljev utekl svým hlídačům, nabídl míč Nucovi a ten sám před brankářem nezaváhal – 0:2. O chvíli později navíc Stříž trefil tyčku a gólman Hlaváč jen tak tak vyškrábl odražený míč do bezpečí. V závěru poločasu se přece jen ozvali domácí, kdy se osmělil hlučínský stoper Heiník, ale jeho ránu zpoza šestnáctky si pohlídal brankář Uvízl.

Po změně stran domácí přidali. Pomohl jim příchod střídajícího Muchy, který rozhýbal pravou stranu hřiště. Po hodině hry to z přímého kopu zkusil Málek, ale jeden z hostujících hráčů tečoval jeho nebezpečnou pumelici do zámezí. Následně se po šlapáku na agilního Muchu domácí dožadovali penalty, rozhodčí byl jiného názoru. Nutno říct, že Mucha kvůli zranění pravé nohy dohrál.

Domácí postupně utahovali šrouby a hnali se do útoku. Po rohu Dostála chyběl Hlučínu ke kýžené brance jen větší důraz. Naopak Uničovští vzápětí převedli smrtící brejk, střídající Jeřábek přidal třetí gól a bylo hotovo. V závěru se Hlučín přece jen dočkal čestné trefy. Ondrušík trefil ruku jednoho z hostujících hráčů a čerstvě devětatřicetiletý hlučínský veterán Hanus z penalty snížil na konečných 1:3.

„Výhra je zasloužená, hru jsme kontrolovali a s výkonem jsem byl velmi spokojen. Byla to dobrá kombinační hra a soupeři jsme v prvním poločase vůbec nepůjčili míč. Ve druhém poločase si soupeř do naší kompaktní obrany šance moc nevytvářel, náš třetí gól je zlomil," zhodnotil utkání spokojený trenér Uničova Jiří Navrátil.

Hned ve středu Hanáci vyzvou na domácí půdě vítěze MSFL Sigmu Olomouc B, na konci týdne hostí Vyškov a sezonu uzavřou zápasem na půdě Holice.

„Čeká nás náročný týden. Věřím, že nějaké body bychom měli udělat, doufám, že je taky získáme a zkusíme se ještě porvat o vyšší příčky v tabulce," plánuje uničovský kouč Jiří Navrátil.

FC HLUČÍN – SK UNIČOV 1:3 (0:2)

Branky: 84. Hanus z pen. – 7. Juřátek, 12. Nuc, 73. Jeřábek. Rozhodčí: Vojkovský – Mikeska, Mojžíš. ŽK: Žižka, Heiník – Heinz, Řehák. Diváků: 157.

Hlučín: Hlaváč – Žižka, Heiník, Mac – Ondrušík, Hudeczek, Málek, Dostál, Malcharek – Hanus – Badalyan (46. Mucha), (66. Ivan). Trenér: Milan Valachovič

Uničov: Uvízl – Heinz, Řehák, Vejvoda, Konečný – Stříž (89. Schvarz), Nuc, Juřátek, Vasiljev (88. Kasal) – Hrubý (69. Jeřábek) – Krč. Trenér: Jiří Navrátil.

Tabulka

Tabulka