V neděli jsme odehráli první jarní istanbulské derby na Galatasaray, ale já se na něj díval jen v televizi.

Sestava byla kompletní, takže mě ani nepřekvapilo, že jsem se do nominace nedostal.

Nakonec jsem zůstal u televize, protože fanoušci Fenerbachce na zápas nesměli, stejně jako fanoušci Galatasaray nesměli na podzim k nám.

Je to tady už zažitá praxe a tak jsem dal přednost klidu u obrazovky.

Atmosféra na stadionu byla samozřejmě bouřlivá, ale myslím, že domácí zvládli celý zápas lépe.

Od začátku nás zatlačili a do vedení šli už po deseti minutách, kdy sehráli perfektní akci středem naší obrany, na konci které byl Sneijder.

Ani vedoucí branka nás neprobrala a domácí měli další šance. Krásnou střelou z otočky, když si před tím zpracoval míč na prsou a skvěle si jej pokryl, se blýskl třeba Drogba.

Prostě Galatasaray byli skutečně ve všech směrech lepší a nepustili nás do žádné vážnější šance.

Navíc jsme měli opět problém s disciplínou a to v takovýchto důležitých zápasech hraje svoji roli.

Už před poločasem se vyžlutil docela zbytečně Belozoglu a to nás oslabilo ještě více.

Samozřejmě, že každé derby je vyhrocené, ale i přesto je potřeba udržet nervy na uzdě a to se nám tentokrát moc nedařilo. Jednak ta červená a taky deset žlutých karet je dost výmluvných.

Porážka nás sice mrzí, ale náskok máme pořád desetibodový a tak máme boj o titul ve svých rukou.

Nejlepší odpovědí na porážku od rivala bude, když uhrajeme titul, proto se musíme soustředit na nejbližší utkání a v nich naši letošní dominanci potvrdit.

Díky tomu, že jsem seděl doma u televize, jsem měl možnost na satelitu sledovat i zápas Slovácka se Spartou a musím říci, že Slovácko podalo velmi sympatický výkon, i když jako hráč vím, že to je klukům v kabině málo platné. Ti chtěli určitě bodovat. Měli k tomu i poměrně blízko, protože ruka Hušbauera jasně volala po penaltě, jenže rozhodčí to v daný moment nemá lehké.

Já bych si dokázal představit, že by o takovýchto situacích rozhodovali nebo aspoň konzultovali čtvrtí rozhodčí u videa.

V opačné situaci ale byli Sparťané na Baníku, takže se jim ta penaltová bilance vynulovala.

Sparta si ale výhru přece jen zasloužila. V šancích byla asi přece jen výraznější a bylo na ní cítit, že ví, jak si pro titul dokráčet.

Z Istanbulu vás zdraví Michal Kadlec