„Průběh a konečné skóre mě překvapilo. Nechci říct, že jsem mužstvu nevěřil, ale byl jsem zvědav, jak se s tím mladí kluci vzhledem ke všem okolnostem popasují. A zvládli to," těšilo kouče Augustina Chromého.

V první půli to přitom na nějaké gólové hody nevypadalo. Nepříjemné závary se odehrávaly především před brankou Michala Reichla, a to po velmi nebezpečných, dalekonosných autech hostujícího stopera Tomáše Deklevy.

V té druhé už však Sigma přepnula na vyšší obrátky a korunovala to, na rozdíl od špatné koncovky v duelu s Uničovem, brankami. V 55. minutě doklepl Richterovu střelu zleva do prázdné branky Marek Schmidt.

O tři minuty později to byl opět Richter, kdo pěkným sklepnutím nabídl střelu z voleje Janu Ambrozkovi. A osmnáctiletý talent se trefil nádherně. Skóre uzavřel opět Schmidt, tentokrát po přistrčení Jemelky.

Třiadvacetiletý forvard Marek Schmidt tak zatím ideálně nahrazuje zraněné Adama Ševčíka, Jakuba Yunise či Václava Vašíčka.

„Někteří se divili, proč si Maru nechávám. V ročníku 93 patřil vždy mezi nejlepší hráče a byla by škoda, kdyby jeho kariéra skončila špatně jen proto, že se zranil na hostování a půl roku nehrál. Potřeboval oživit. Říkal jsem mu, že když tento půlrok odmaká a bude úspěšný, nějaký druholigový klub po něm sáhne. Tentokrát to zase odpracoval skvěle," chválil jej Chromý.

Stejně jako středního záložníka Filipa Richtera, autora dvou brankových asistencí. „Filip se k němu přidal, to je podobný případ. Tito kluci pomáhají těm mladým, soupeře většinou uběhají," uzavřel olomoucký trenér.

Sigma Olomouc B – Otrokovice 3:0 (0:0)

Branky: 55. a 68. Schmidt, 59. Ambrozek. Rozhodčí: Vostrejž – Hájek, Sedláček. ŽK: Weinlich – Juráň. Diváků: 76.

Sigma B: Reichl – Seibert, Kotouč, Krayzel, Jemelka – Weinlich, Richter (77. Schlimbach) – Látal, Ambrozek, Vichta (73. Hýbl) – Schmidt (84. Danis). Trenér: Augustin Chromý.

Otrokovice: Juřík – Němec (81. Malota), Juráň, Dekleva, Jasenský – Zach (58. Foltýn), Šuranský, Ponížil, Hradil (71. Křivánek) – Bahounek, Elšík. Trenér: Marek Sedlák.