„Leží na nás deka. Kluci na hřišti nedělají, to co mají zažité. Nejsme schopní si přihrát. Budeme muset něco vymyslet. Každý zápas se snažíme něco prohodit, ale máme nyní úzký kádr. Dnes jsem měl na střídání dva lidi, takže se toho moc změnit nedá. Je to všechno jenom o psychice, fotbal kluci hrát nezapomněli," hovořil po utkání zklamaně určický lodivod Evžen Kučera.

Pro jeho tým začalo utkání nejhůře, jak mohlo. Hned z první šance utkání Určice inkasovaly. Ve 13. minutě se na hranici vápna šikovně uvolnil David Hornich a poslal míč přesně k tyči. Vzápětí se pokusil odpovědět Vodák, který u postraní čáry obešel tři protihráče. Jeho střela ale letěla nad bránu. Ve 34. minutě měl Vodák další šanci, ale z dobré pozice trefil pouze Pavelku.

Přestože měli jednobrankový náskok, byli svěřenci Petara Aleksijeviće na začátku druhé půle aktivnější než soupeř. Ve 49. minutě spálil nemožné David Korčián. Petr Krumpolc mu předložil míč před poloodkrytou bránu, ale Korčíán balon netrefil ideálně a bránu minul. O pět minut později se Korčián dostal do další gólovky, ale zblízka trefil jen brankáře Nejezchleba.

V 58. minutě se už béčko Holice radovalo. K přímému volnému kopu se postavil Jan Holásek, jenž levačkou zakroutil míč kolem zdi přesně do šibenice – 2:0.

Určice poté posílily útok a zatlačily soupeře před jeho vlastní šestnáctku. Jejich nápor okamžitě vyústil v několik velkých šancí. Střídající Los i Javořík ale branku přestřelili a Davida Hollyho vychytal Pavelka.

„Gólovky máme, ale chybí nám sebevědomí. Kdybychom tyto šance měli minulý rok, kdy jsme byli v laufu, tak bychom dali všechny," láteřil hostující trenér.

Když tlak hostů gradoval, přišel rozhodující úder domácích. Pezzotti přetlačil v souboji Koucorka, který jej následně fauloval v pokutovém území. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Holásek a HFK získal rozhodující tříbrankový náskok.

„Jsem spokojený s hrou celého mužstva. Kromě ofenzivy pracovala dobře i defenziva, včetně útočníků, kteří obraně hodně pomohli," chválil své mužstvo Petar Aleksijevič, kterého těšilo, že Holcie oplatila Určicím podzimní porážku 1:5.

„Byl jsem hodně namotivovaný. Když jsme hráli na podzim v Určicích, tak nás jednoznačně přehráli. Chtěl jsem vidět, že jsme od té doby udělali pokrok," prohlásil trenér vítězného týmu.

1. HFK Olomouc B – TJ Sokol Určice 3:0 (1:0)

Branky: 13. Hornich, 54. a 71. Holásek. Rozhodčí: Kopecký – Přikryl, Jelínek. ŽK: Drmola, Pezzotti – Javořík. Diváků: 150.

HFK B: Pavelka – Krumpolc, Drmola, Vykydal, Štěpánek – Korčián, Jíša, Hornich, Buček (89. Blažkovský), Holásek (85. Grézl) – Pezzotti. Trenér: Petar Aleksijevć.

Sokol Určice: Nejezchleb – Pospíšil, Kocourek, Peka (61. Holly), Petržela – Bokůvka, Skopalík, Vaněk, Javořík – Vodák, Halouzka (52. Los). Trenér: Evžen Kučera.

Ondřej Kašlík