„Ani náš zápas to nebyl. Moc se nám nedařilo. Remíza byla zasloužená. Další bod za vítězství na penalty je pro nás velmi dobrý," prohlásil mnohem spokojenější trenér Kralic Ivo Gottwald.

Skutečně ač v nádherném fotbalovém počasí oba týmy podaly velice tristní výkon. Možná se na tom podepsala i důležitost utkání, ve kterém se utkali dva sousedé v tabulce. V prvním poločase byli domácí lepším týmem a vypracovali si i několik brankových příležitostí.

Ale využili pouze jedinou, když ve 24. minutě Radim Toman prostřelil kralického brankáře. Hosté v prvním poločase působili ospalým dojmem a dopředu příliš produktivní nebyli. „Tyto ranní zápasy nám nevyhovují. Mimo jeden trestný kop jsme se k ničemu nedostali," viděl výkon svého týmu v prvním poločase Ivo Gottwald.

Do druhého poločasu nastoupili hosté jako úplně jiný tým. Pomohla jim k tomu i docela diskutabilní penalta hned ve 48. minutě, která nadzvedla i hrstku přítomných diváků. Bezpečně ji proměnil Libor Martinka.

Chválkovice byly bezradné

Vyrovnávací brankou povzbuzeni hosté byli ve druhém poločase lepším týmem a měli i několik příležitostí na vstřelení vítězné branky. Chválkovice naopak byly úplně bezradné a utkání se jim vůbec nepovedlo.

„Připravovali jsme se na jejich taktiku nakopávaných balonů, ale stejně nám to lítalo kolem hlavy a nebyli jsme schopni na jejich hru reagovat," pokračoval v kritice svého týmu Pavel Klimek.

„Mohli jsme ve druhém poločase utkání rozhodnout ve svůj prospěch, ale i tak jsme s výsledkem spokojeni," usmíval se po zápase Ivo Gottwald.

Nakonec měl hostující trenér důvod k úsměvu. Jeho tým přetlačil Chválkovice v penaltovém dramatu 6:5. „Je to hrozné dva zápasy po sobě doma ztratit na penalty. Zvláště mě mrzí minulý zápas s Určicemi, ve kterém jsme ještě deset minut před koncem vedli 2:0 a nakonec prohráli na penalty," posteskl si domácí trenér.

Kralice se díky dvoubodovému zisku vzdálily Chválkovicím o další bod, ale situace v tabulce se nijak nezměnila a boj o záchranu v soutěži bude ještě pro oba týmy těžký.

„Opravdu to ještě bude urputný boj, zvláště když se ještě neví kolik týmů vlastně bude sestupovat. Chtěl jsem, abychom se pohybovali uprostřed tabulky a měli v závěru soutěže klid od nervózních bojů o udržení" uzavřel své hodnocení domácí trenér Pavel Klimek.

SK Chválkovice – FK Kralice na Hané 1:1 (1:0) pen: 5:6

Branky: 24. Toman – 48. z pen. a rozhodující penalta Martinka Rozhodčí: Zavřel – Sedláček, Šteier ŽK: Neoral. Diváci: 60

Chválkovice: Voslař – Drexler, Rochovanský, Penc, Vališ (32.Moravec) – Žebrok, Klimek, Grossmann, Toman, Němec (71.Spáčil) – Mifka. Trenér: Pavel Klimek

Kralice: Štehula – Novotný (71.Valtr), Prokop, Dočkal, Martinka – Dostál (88.Troneček), Neoral, Nečas, Vincourek, Makowski – Kováč. Trenér: Ivo Gottwald

Autor: Karel Skřička