Talentovaný záložník Sigmy vstřelil v prvním přípravném utkání proti rezervě Slovácka (6:1) dvě branky a rád by se trvale prosadil do základní sestavy trenéra Zdeňka Psotky.

„Jsem na sto procent připravený se o místo v Sigmě poprat," slibuje.

Jakub Plšeknarozen: 13. prosince 1993
post: záložník
číslo dresu: 6
bilance v lize: 11 zápasů/1 gól
reprezentace U21:5 zápasů /1 gól
ostatní ml. reprezentace: 22 zápasů/5 gólů

Plšek poprvé vážněji nakoukl do sestavy ligového áčka na podzim 2012. Uvedl se krásnou ranou z trestného kopu v pohárovém utkání v Prostějově.

Na jaře pak z pozice střídajícího hráče doslova sám udělal zápas s Mladou Boleslaví a vynikajícím výkonem zachránil remízu 2:2.

Zdálo se, že Sigmě roste za Hořavou a Pospíšilem další exkluzivní střední záložník.

A nemysleli si to jen v Olomouci.

Plšek se na jaře minulého roku pravidelně objevoval v reprezentační jednadvacítce, která tvoří tým pro domácí mistrovství Evropy, jež se v příštím roce bude hrát mimo jiné také na Hané.

Pak se ale věci trochu zadrhly.

Jakub PlšekNa začátku aktuální sezony měl Plšek pod trenérem Kotůlkem místo v základní sestavě. Jenže hned ve druhém kole na Dukle si zranil koleno a po rekonvalescenci už si za áčko nezahrál. Znovu uvízl na rozhraní rezervy a áčka.

„Už to trvá dlouho. Potřeboval bych už hrát pravidelně. Pokud by to bylo v nějakém jiném klubu, na půl roku, tak taky dobře. Budu jen rád. Teď na to ale nemyslím. Potřebuju se dobře připravit na sezonu, aby se mnou Sigma mohla počítat," říkal Plšek po přípravném utkání se Slováckem, v němž dvěma brankami případné zájemce o své služby náležitě navnadil.

Dokonce byl mylně označen za autora hattricku, vzorně ale přiznal, že jednu z jeho střel ještě tečoval útočník Doležal.

„To mi ale vůbec nevadí. Jsem hlavně rád, že se cítím fyzicky dobře a vydržel jsem běhat celých devadesát minut. Po týdnu, ve kterém jsme měli dvoufázové tréninky, to byl docela záhul," usmíval se mladý středopolař.

Zápas se sporttestery

Nabírání kondice je v prvních týdnech přípravy hlavním úkolem Psotkových svěřenců. Celý přípravný zápas odehráli se sporttestery.

„Měli jsme za úkol držet si nevyšší tepovku, takže makat nahoru a dolů. Myslím, že jsme k tomu přistoupili všichni dobře," řekl Plšek.

Pochvaloval si i možnost zahrát si na přírodním trávníku.

„Jsem rád, že nám počasí přeje. Po tom zranění můžu potvrdit, že ohledně zátěže na kolena je to mnohem lepší," poznamenal.

Zájem má Třinec i Košice

A jak se tedy věci mají s jeho odchodem?

„Nějaké možnosti tam jsou, ale rozhodnuté to není. Je jasné, že po návratu Martina Pospíšila to budu mít těžší. Já se ale budu snažit ukázat v co nejlepším světle, abych se v kádru udržel. Až když to nevyjde, tak budu řešit hostování," řekl odhodlaně.

V zákulisí se hovoří o zájmu druholigového Třince a slovenských Košic, které trénuje bývalý olomoucký fotbalista Radoslav Látal.

Ten by rád na východě Slovenska přivítal i Jana Schulmeistra, jenž zatím trénuje v Olomouci s béčkem a čeká, zda mu nevyjde lukrativní zahraniční angažmá.

S rezervou Sigmy se nadále připravují také levý obránce Michal Vepřek a stoper Václav Koutný, kteří na podzim patřili do ligového kádru.