Na gólovou radost se domácí fanoušci dlouho nenačekali.

V 10. minutě rozehrávali Hanáci standardní situaci a signál se jim podařil na jedničku. Hráči zmátli soupeře a nakonec míč doputoval na zadní tyč k nehlídanému Tomáši Komendovi, který z voleje napálil míč do branky.

Druhou trefu přidal aktivní forvard Uničova o sedm minut později. Nejprve centroval zleva Můčka, po něm zprava Juřátek a na jeho nabídku už mohl Komenda hlavou úspěšně reagovat. Domácí se snažili na hosty zatlačit a aktivita se vyplatila, při druhém gólu byli v malém vápně tři fotbalisté Uničova a další dva číhali nedaleko.

„Byl to taktický záměr vletět na ně v prvních dvacet minutách. V minulých utkáních jsem hráčům vyčítal, že jsme v pokutovém území v malém počtu. Tentokrát bylo vidět, že tam šli ve čtyřech nebo v pěti," těšilo trenéra domácího celku Jiřího Balcárka.

Brzy se ale radovali hosté z kontaktní branky. Po standardce se dostal míč až k volnému Vojtěchu Heiníkovi, jenž si poradil s gólmanem Uvízlem.

Domácím svitla naděje v podobě zvednutého praporku pomezního sudího, jenže hlavní arbitr verdikt nakonec změnil a gól Hlučínu uznal.

„Myslím, že došlo k nápravě asi správně. V momentě centru Heiník v ofsajdu nestál a navíc to prodlužoval domácí hráč. Když to protihráč přizvedával, tak už tam byl, ale v momentě kopu ne. Naprosto regulérní gól," nabídl svůj pohled na situaci trenér hostujícího celku Milan Valachovič.

Do poločasu mohli Uničovští zase vést o dva góly, jenže po rychlé kombinaci neuspěl z otočky Komenda. Neujala se ani střela Krče z přímáku, míč zastavila branková konstrukce.

Domácí fotbalisté si ale poradili po přestávce. Okopávaný Aleš Krč přenesl hru na otevřenější levou stranu hlučínské defenzivy, kde se míče ujal Tomáš Vasiljev.

Uničovský mladík obešel protihráče a poslal balon nekompromisně ke vzdálenější tyči. Jeho parádní akce zchladila snahy hlučínského týmu a Uničov si mohl bez větších komplikací dokráčet pro tři body.

„Soupeř byl kvalitnější v šestnáctce a to rozhodlo. Když jsme se ještě mohli zvednout, tak jsme hned na začátku poločasu dostali na 3:1 a to byl klíčový gól. Domácí se pak už zkušeně zatáhli. Ani jsme si pak žádnou šanci nevytvořili. Uničov si to zkušeně pohlídal a čekal na naše chyby," uvažoval po utkání Milan Valachovič z Hlučína.

Jako rozhodující viděl třetí branku také domácí kouč Jiří Balcárek, kterému se s týmem podařila příprava na utkání s těžkým soupeřem.

„Tři body jsme potřebovali jako sůl. Celý týden jsme se na jejich rozestavení 3–5–2 připravovali. Musím kluky pochválit, že přenesli věci z tréninku do zápasu a takticky to zvládli," usmíval se Jiří Balcárek.

SK Uničov – FC Hlučín 3:1 (2:1)

Branky: 10. a 17. Komenda, 55. Vasiljev – 21. Heiník. Rozhodčí: Slabý – Chlevišťan, Kneisl. ŽK: Binar (Uničov). Diváků: 205.

Uničov: Uvízl – Juřátek, Heinz, Vejvoda, Můčka – Vasiljev, Binar, Kuba (73. Kasal), Nuc (86. Purzitidis) – Komenda, Krč (83. Řehák). Trenér: Jiří Balcárek.

Hlučín: Hampel – Heiník, Mac, Žižka – Talián, Štefek (86. Galvas), Foltyn, Hudeczek (78. Hanus), Lukáš (64. Badalyan) – Kraut, Sasín. Trenér: Milan Valachovič.