V prvním poločase hráči obou týmů servírovali fotbalovým labužníkům velice dietní menu.

K vidění byla jediná gólová šance, kterou po rohovém kopu spálil hostující kapitán Lukáš Reichl. Ten se dostal na malém vápně k dorážce, jenže branku přestřelil.

Domácí se po celou dobu soustředili především na defenzivu.

„Bohužel jsme ale po zisku neudrželi míč. Klukům jsem v poločase říkal, že jestli takhle budeme hrát dál, tak nás soupeř potrestá. Takhle se zbavovat míče by byla fotbalová sebevražda," prohlásil kouč Chválkovic Zbyněk Odstrčil.

Šumperk měl v prvním dějství pouze platonickou převahu.

„Měli jsme hru ve své moci, soupeři jsme téměř nic nedovolili, ale sami jsme si vypracovali velice málo příležitostí," konstatoval šumperský trenér Zdeněk Strouhal.

Jemu však krátkou chvíli po startu druhého dějství udělal radost zkušený Martin Šalamoun, který přesnou hlavičkou poslal Šumperk do vedení.

Zdroj: KFS Olomouc

„Perfektně to uklidil, ale paradoxně to nalilo síly soupeři," všiml si šumperský lodivod.

Domácí se ve druhém poločase začali na šumperské polovině hřiště více osmělovat a dočkali se dokonce velké gólovky. Zaváhání brankáře Martina Kreizla však v 62. minutě trestuhodně nepotrestal Radim Toman.

„Kdybychom to proměnili, asi by to celé vypadalo trošku jinak. Pak už jsme hru otevřeli a soupeř chodil do otevřenější obrany," konstatoval chválkovický trenér Odstrčil.

Šumperk využil okénka v domácí obraně v 68. minutě, kdy gólovou pojistku na 2:0 přidal Lukáš Horák.

Hosté tak mohli být tentokrát spokojeni především s body.

„Byli jsme dnes strašně nepřesní. Je otázka, jestli to bylo vinou terénu nebo naší technické nedokonalosti. Na moje gusto jsme měli i strašně málo brankových příležitostí," zhodnotil šumperský kouč Zdeněk Strouhal.

SK Chválkovice – FK SAN-JV Šumperk 0:2 (0:0)

Branky: 48. Šalamoun, 68. L. Horák. Rozhodčí: Knoll – Sedláček, Boháč. Hráno bez ŽK. Diváků: 110.

Chválkovice: Pavelka – Beneš, Korec (53. Sázel), Václavík (70. Koňarik), Mifka – Vávra (53. Kaczmarczyk), Toman, Štrbík, Štefek, Lejsek (61. Glos) – Kvapil (81. Pokorný). Trenér: Zbyněk Odstrčil.

Šumperk: Kreizl – Hruda, Herynek, Skopal, Valenta – Reichl, Šalamoun – Klemsa (82. Janků), L. Horák, Demeter (25. Lukas, 85. Z. Horák) – Křepelka (76. Rýznar). Trenér: Zdeněk Strouhal.