A zatímco na domácí straně panovalo velké nadšení z tříbodového zisku na úkor favorita, hosté odcházeli ze hřiště notně zklamaní. HFK sice měl optickou převahu, byl více na míči, jenže fotbal se hraje na góly.

„Z naší strany to byla katastrofa, zatím nejhorší výkon. Hned na začátku jsme mohli dát nějaké góly, což se nepovedlo. Mrzí mě lehkovážnost a přístup mých hráčů, kteří si asi mysleli, že to půjde samo,“ hodnotil nedělní duel hodně kriticky kouč holické rezervy Jiří Derco, jenž kvůli třízápasové stopce musel utkání sledovat pouze z tribuny.

„Předchozí naše zápasy měly určité parametry, ale tentokrát mužstvo selhalo, včetně kluků z áčka, s takovým výkonem těžko mohou pomýšlet na působení ve vyšší soutěži,“ zlobil se trenér 1. HFK B.

Jako první šli do vedení domácí, když Ratiborský potáhl míč, dal na Žandu, který zády k brance nabil na třiadvacet metrů Lukaši Oklešťkovi, jenž do protipohybu gólmana zavěsil na 1:0.

Zábřežský kapitán byl následně také u druhé trefy svého týmu, když po jeho standardní situaci v 55. minutě skóroval ze skrumáže Marek Sitta přesně k tyči.

Zaskočení hosté se sice s přibývajícím časem snažili tlačit dopředu a hra se odehrávala převážně na polovině Sulka, které ale svého protivníka do vyložených šancí příliš nepouštělo.

Až v 70. minutě dostal balón za obranu Tilkeridis a sám před gólmanem nezaváhal. Po tomto momentu Holice ještě více zvýšila aktivitu a Zábřeh s vypětím všech sil bránil těsné vedení, k tomu si vybral i velkou dávku štěstí.

Nedlouho po snížení totiž hosté měli snad tisíciprocentní šanci, když Tilkeridis krásně prošel po pravé straně a poslal přihrávku před odkrytou bránu na Davida Hornicha, toho ale pohotovým zákrokem vychytal Toman, který se stačil bleskově přesunout.

„Co je nám platná převaha na konci utkání, fotbal se hraje od první minuty a ne až od šedesáté, musíme si z dnešního duelu vzít ponaučení, možná jsme dostali facku, která byla už potřeba, chce to víc pokory,“ doplnil své postřehy zklamaný Jiří Derco.

„Po dlouhé době jsem neskutečně šťastný. O soupeři je známo, že má vynikající mužstvo, proto jsem se snažil hráče připravit tak, že z tohoto utkání můžeme jenom získat a povedly se tři body, k tomu jsme nebyli kompletní, takže hráčům musím za dnešní výkon poděkovat,“ neskrýval naopak spokojenost zábřežský kouč Jaroslav Appl.

„I když zase jsme si závěr zbytečně zdramatizovali. Vedeme dva nula, mohli jsme dát i třetí gól, ale druhé poločasy nám zatím příliš nejdou, ale tentokrát při nás stálo štěstí,“ dodal na závěr Jaroslav Appl.

SK SULKO Zábřeh – 1. HFK Olomouc B 2:1 (1:0)

Branky: 30. Okleštěk, 55. Marek Sitta - 70. Tilkeridis. Rozhodčí: Janáček – Konečný, Slota. ŽK: Lepka, Ratiborský – Krumpolc. Diváci: 210.
Zábřeh: Toman – Schwab, Lepka, Vitoul, Ratiborský – Švéda, Král, Okleštěk, Žanda – Marek Sitta (89. Laštůvka), Michal Sitta (12. Šincl). Trenér: Jaroslav Appl.
1. HFK B: Kubica – Krumpolc, Foukal, Drmola, Havlas – Němec (46. Holešinský), Hornich, Spurný, Chlopek (67. Kročil) – Blažkovský (59. Ďurina), Tilkeridis. Trenér: Jiří Derco.