„Musím říct, že výsledek neodpovídá průběhu utkání. Soupeř do prvního gólu kousal, měl tam vyložené šance. Mohl to klidně být úplně jiný zápas. Domácí ale asi urazili párkrát toho nahoře, že nedali gól ani z vyložených šancí. Nakonec si pak možná proto dali vlastní gól a od té doby jsme byli pány na hřišti," trefně zhodnotil mač trenér Šternberku Jaromír Lukášek.

Vůbec asi nejblíže gólu byly Želatovice hned po dvou minutách hry. Tomáš Čtvrtníček ale z nacvičené akce trefil pouze tyč hostujícího brankáře Lukáše Sohlicha. Také další obrovské příležitosti zůstaly bez gólového efektu.

Kozlovice u míče. Ilustrační foto
Kozlovice poprvé na jaře padly. Nepomohl ani návrat špílmachra Schlehra

„Střelecky se trápíme. Herně se to oproti podzimu zvedlo. Na branky se ale strašně nadřeme, začalo to už s Hněvotínem a graduje to dál. Dnes jsme opticky byli kapánek lepší, ale pak si sami dáme hloupou první branku a pro některé ta hra jakoby skončila. Šternberk to nakoplo a zaslouženě pak vyhrál," uznal želatovický kouč Pavel Hošek.

Nešťastný a zásadní moment tedy pro jeho tým přišel v 59. minutě. Jarní posila z Lipníku nad Bečvou Roman Zavadil si nešťastně srazil centr Tomance do vlastní branky. Inkasovaný gól domácí položil, poté se ještě trefili Petrové Zifčák s Vytřísalem. Nebylo, co řešit.

„Nemáme štěstí, bohužel. Je mi to líto i vůči klukům, protože dřou, ale jsou to takové nezasloužené prohry. Dokážeme s vrchem tabulky hrát vyrovnaný fotbal, jsme i lepší, ale nedáváme branky," krčil Hošek rameny.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 20. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

FC Želatovice – FK Šternberk 0:3 (0:0)

Branky: 59. vlastní Zavadil, 72. Zifčák, 84. Vytřísal.
Rozhodčí: Konečný – Dorušák, Vrána. ŽK: Novosad (Šternberk). Diváci: 110.

Želatovice: Bělík – Zehnálek, Němec, Lukáš Dlouhý, Skopal – Liška (82. R. Petráš), Calábek, Kovařík, Zavadil (64. Tomek), Čtvrtníček – Stokláska (75. Mackovík). Trenér: Pavel Hošek.

Šternberk: Sohlich – D. Kuba (61. Novosad), Jindra, Smrček, Tomanec – Hlaváček (84. Coufal), M. Kuba, Mudrák, Tögel, Zifčák – Jurečka (69. Vytřísal). Trenér: Jaromír Lukášek.

Klíčový moment: 59. minuta – Šternberk se dostává do přečíslení, míč putuje na levou strany k bekovi Michalu Tomancovi. Jeho centr před bránu se obranným zákrokem snažil zneškodnit želatovický Roman Zavadil, míč ale ke smůle domácích končí v Bělíkově bráně. Od té doby začal Šternberk hrát svou hru a na hřišti dominoval.