„Hlavní je, že jsme vyhráli,“ usmíval se po zápase, který Sigma zcela zaslouženě vyhrála 4:1 a zajistila si účast v evropských pohárech.

Řezníčkovi ve statistikách zůstal první a třetí gól. Ten byl mimořádně důležitý. Domácím, kteří chvíli předtím snížili, sebral dokonale vítr z plachet.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) ve 27. kole nejvyšší soutěže nestačili na olomouckou Sigmu. Na snímku oslavující Olomouc
Sigma má jistou Evropu! Ve Zlíně suverénně vyhrála


Váš krásný gól na 3:1 byl pro zápas zřejmě klíčový, souhlasíte?
Dá se to tak říct. Jak jsme odskočili o dvě branky, měli jsme zase větší klid. Pak jsme přidali ještě čtvrtý a bylo to hotové.

Obránce jste před gólovou střelou vycvičil krásnou zasekávačkou. Byl to záměr od začátku, nebo to tak vyplynulo?
Měl jsem rozmyšlené, že to takhle seknu a vyšlo to přesně tak, jak jsem chtěl. Povedlo se to náramně.

O hattrick vás ale Ondřej Bačo připravil. Mrzí vás to?
Už jsem to slyšel (úsměv). Mrzí mě to. Je to škoda, ale hlavní je, že jsme vyhráli. Myslel jsem si, že to kopnul ještě do mě, ale rozhodčí mi říkal, že se díval na video a že určitě ne. Je to škoda. Hattrick je hezký a za druhý už bych asi neplatil. Ale důležitá je opravdu výhra.

Hattrick jste už dal na Dukle. Čím to je, že vám to padá daleko víc venku, než na domácím hřišti? Hraje se vám venku líp?
Já nevím. Myslím si, že hraju pořád stejně. I minulý týden jsem podle trenéra odehrál výborný zápas. Vy jste to hodnotili, že ne. Tak třeba už to dnes bude lepší. Když gól nedám, tak jsem zatracovaný, když dám, tak mě všichni vychvalují. Hraju pořád svůj stejný styl. Někdy míče udržím, někdy je to s těmi stopery těžší. Snažím se odvést vždycky maximum. Někdo to vyjde a někdy ne.

Hodně míčů dnes chodilo kolmo dopředu mezi obránce. Byla to součást taktiky?
Říkali jsme si, že stopeři jsou pomalejší a že by to na ně mohlo platit. Nějaké kolmice tam proběhly, takže spokojenost.

Namotivoval vás i trenér Zlína Petržela, když prohlásil, že na Sigmu si vždycky věří a že ho neporazí?
Nechci se k tomu moc vyjadřovat. On tady pořád někdo něco píše. Myslím, že je to zbytečné, každý by se měl soustředit na sebe. Já jsem chtěl odehrát dobrý zápas a vyhrát a to se povedlo. Všichni viděli, že jsme byli lepším týmem od začátku. V první půli jsme je nepustili do ničeho, ve druhé jsme dostali smolný gól, když to Buchtič vyrazil před sebe. Ale zápas jsme si hlídali a zaslouženě vyhráli.

Nakonec gólů jste asi mohli dát ještě víc, že?
Mohli jsme dotáhnout víc šancí, ale čtyři branky venku jsou dobré. Kdyby tam spadlo opravdu všechno, tak by to byla nadstavba.

Poháry už máte jisté a na Spartu k přímému souboji o třetí místo můžete jet s čistou hlavou. Pod tlakem teď budou oni.
Jestli budou pod tlakem, to se musíte zeptat jich. My tam pojedeme hrát svoji hru a můžeme si to s nimi rozdat jako rovný s rovným. Každý zápas je důležitý. Do konce zbývají dva, tak uvidíme, jak to dopadne.

Gabriela Koukalová v olomouckém Omega centru propagovala svoji novou biografii JINÁ
Na Koukalovou se v Olomouci stála dlouhá fronta