„Je to pro nás další domácí ztráta," hudroval trenér Šternberku Oldřich Sklenář.

„Nedokážeme potvrzovat body získané venku a to je špatně," dodal.

Šternberk remizoval doma už potřetí za sebou a poslední výhru před vlastními fanoušky oslavil už 14. září. Od té doby nic.

Proti Medlovu musel od začátku dotahovat. Už ve 4. minutě se po sklepnutí prosadil hostující kanonýr Filip Novák.

První domácí odpověď ale ještě byla vcelku rychlá. Po dvanácti minutách srovnal na 1:1 Hlaváček, který si našel míč po centru Jurečky a hlavou zamířil přesně.

Hosté ale znovu odskočili. V 25. minutě je poslal do vedení Klabačka.

„ Po vysokém centru jsme mu sklepli míč přímo k nohám. Situace v první půli jsme neřešili dobře," podotkl Sklenář.

Důležitý moment nastal ve 30. minutě. Hostující Šenk zatáhl na poslední chvíli za záchrannou brzdu a musel předčasně pod sprchy.

„Byl poslední a stáhl unikajícího soupeře. Nebyl to žádný škaredý faul, ale oprávněná červená. Ani jsme se nerozčilovali," poznamenal trenér Medlova Milan Schmidt.

Jeho mužstvo v dlouhém oslabení statečně odolávalo. I když Šternberk si vytvořil celou řadu příležitostí. Jenže jeho hráči buď pohořeli na brankáři Heinzovi, nebo sami možnosti zahazovali.

„Dvakrát Hlaváček, jednou Jurečka, Coufal z levé strany, pak Valtr hlavou… Těch šancí jsme měli moc, ale bohužel nám nebylo přáno," kroutil hlavou Sklenář.

Nakonec se domácí dočkali v nastaveném čase. Do té doby výborný Heinz při vyběhnutí na centr chyboval a Hlaváček zblízka vyrovnal.

„Dát gól dřív, tak jsem přesvědčený, že jsme to otočili. Ale takhle to nakonec musíme brát," řekl Sklenář.

S konečným výsledkem byl spokojen i jeho protějšek.

„Hráli jsme dlouho o deseti a je pravda, že Šternberk měl hodně šancí. Na druhou stranu, když dostanete gól v devadesáté první minutě, tak to vždycky mrzí," konstatoval Schmidt.

„Před zápasem bychom ale bod určitě brali. Teď ho máme, tak musíme být spokojení," dodal s úsměvem.

FK Šternberk – TJ Medlov 2:2 (1:2)

Branky: 12. a 90+1. Hlaváček – 4. Novák, 25. Klabačka. Rozhodčí: Juřátek – Samek, Šťastný. ČK: 30. Šenk.

Šternberk: Studený – M. Frieb (75. Hlaváč), Sklenář, T. Frieb, Tomanec – Vinkler (65. Steklý), Kuba, Valtr, Coufal (85. Mudrák) – Jurečka, Hlaváček. Trenér: Oldřich Sklenář.

Medlov: Heinz – Havlíček, Šenk, Schmidt, Müller – Slavíček (70. Gazdík), Novák, Okrouhlý (85. Rozsypal), Obíral – Vytřísal, Klabačka (46. Kloss).

Trenér: Milan Schmidt.