„Myslím si, že hlavně v prvním poločase jsme byli lepším týmem. Od Šumperku jsem čekal trochu víc," svěřil se po utkání trenér Šternberku Milan Schmidt.

„Bohužel jsme na tom momentálně s proměňováním šancí tak, jak jsme," litoval především zahozených příležitostí Mudráka nebo Zifčáka.

„Mudrák byl po přihrávce od Kuby sám před skoro prázdnou brankou. Pak mi říkal, že mu to sjelo z nohy. Zifčák šel ze strany sám na brankáře, ale unáhlil se a střílel příliš brzo," popsal Schmidt největší možnosti svého týmu na vstřelení branky.

„Šumperk toho moc neměl, až ve druhém poločase nás zatlačil," dodal šternberský kouč.

Nakonec to však byli asi hosté, kdo měl blíže k prolomení bezbrankového skóre. Z trestného kopu trefili tyč. A dokonce zahodili penaltu, při které se vytáhl skvělým zákrokem brankář Šternberku Vytřísal.

V závěru nevyužil Šumperk ani čtvrthodinové přesilovky, kterou dostal díky vyloučení Jurečky.

„Bylo to pod dvou žlutých kartách. První dostal ještě před přestávkou za faul. Druhou, když chtěl soupeř rychle rozehrát. Soupeř ho sice nastřelil, když byl otočený, ale se žlutou kartou si na takovou věc musí dát pozor," mínil Schmidt, jenž bral remízu i přes tyto popsané peripetie jako ztrátu.

„Vidím to tak. Šance, které jsme si vypracovali, byly opravdu stoprocentní. Hodně jsme se připravovali na defenzivu a ta fungovala perfektně. Směrem dopředu to ale stále není ono. Do jarní části sezony budeme muset něco vymyslet," dodal Schmidt.

FK Šternberk – FK SAN-JV Šumperk 0:0

Rozhodčí: Přikryl – Motal, Kašpar. ŽK: Jurečka, Hlaváč – Horák, Křepelka, Macek, Urbášek. ČK: 75. Jurečka (Š.)

Šternberk: Vytřísal – Tomanec, Frieb, Novosad, Coufal – Zifčák (65. Vinkler), Kuba, Hlaváček, Mudrák – Jurečka, Hlaváč (88. Tvarbožek). Trenér: Milan Schmidt.

Šumperk: Kreizl – Herynek, Reichl, Macek, Bajger, Skopal, Horák, Hruda, Jurásek, Vývoda, Křepelka. Střídal: Urbášek. Trenér: Zdeněk Strouhal.