Jeho první vysoký centr gólman Bohemians 1905 Radek Sňozík nedokázal vyrazit a olomoucký útočník Zdeněk Klesnil doklepával míč do prázdné brány.

O několik desítek minut později Vepřek poslal ze standardní situace přesný centr na hlavu olomouckého dlouhána Klesnila a o vítězi zápasu bylo rozhodnuto.

„Dobře že tam byl Zdena a dal náš třetí gól. To už nás hodně uklidnilo,“ vyprávěl šestadvacetiletý Vepřek.

Vypadalo to, že jste měli zápas naprosto pod kontrolou. Měl jste z toho na hřišti stejný pocit?
Vyšel nám vstup do utkání, kdy jsme dali rychlý gól. Pak jsme vzápětí přidali druhý a víceméně bylo po zápase. Pak už jsme jenom drželi jsme balon a chtěli hrát fotbal.

První gól padl po vašem vysokém centru z levé strany. Byl to úmysl nebo spíš náhoda?
Byl to úplně nejlepší centr, nádherný. Nic lepšího jsem v životě nedal (smích).

Ale byl účinný.
To byl, dopadlo to krásně.

Ten druhý gólový centr už byl podle představ?
Ten už vypadal asi tak, jak měl vypadat. Dobře že tam byl Zdena (Klesnil) a dal náš třetí gól. To už nás hodně uklidnilo, mohli jsme si dovolit držet balon, hrát narážečky a být v klidu.

Fanoušci vás často kritizovali právě za ty nepřesné centy a rozehrávky standardních situací. Jste rád, že vám to teď vyšlo?
Je to hezké. A jestli budou lidi dál kritizovat, tak ať kritizují. Když to kopnete špatně, tak to kopnete špatně. Já nejsem ten, který by se tím zaobíral a říkal, že kopu všechno dobře. Dokážu si přiznat chybu, ale jsem rád, že jsme z toho dnes dali dva góly.

Taky vás trápilo zranění s břišními svaly. Už je to v pořádku?
Ještě to není úplně stoprocentní, ale nelimituje mě to. V zápase na to nemyslím a v pohybu mě to nelimituje. Akorát dělám každý den speciální cviky.

Čtyři kola před koncem jste už prakticky zachránění, je to po tak náročné sezoně velká úleva?
Sezona to těžká je, ale ještě nás čeká pár zápasů a hlavně finále poháru. Úleva to je samozřejmě velká. Na podzim jsme nehráli nějaký hrozný fotbal, ale měli jsme celkem smůlu. Teď na jaře se k nám to štěstí otočilo, se Slavií tyčky a v Boleslavi taky. Štěstí bylo na naší straně a ten zbytek jsme tam už dokopali.

Minulý rok jsme si to vyzkoušeli, teď už to bude naostro

Hlavní cíl pro zbytek sezony teď bude porazit ve finále Spartu?
Je to pro nás velký cíl a krásné vyvrcholení sezony. Minulý rok jsme si vyzkoušeli, jaké to je, a teďka už to bude naostro (směje se). Teď už to musíme zvládnout.

Spartu si můžete v pátek oklepnout v ligovém zápase.
Teď si je otestujeme a pak na ně vletíme (usmívá se). Ale chceme zvládnout samozřejmě oba zápasy, i když je pravda, že pohárové finále bude něco speciálního.