A když pak neproměnili své šanci Olomoučtí Melinho nebo Onofrej, skončila předehrávka 14. kola Gambrinus ligy bezbrankovou remízou.

S výsledkem 0:0 byli spokojenější hosté. Každý bod z venku se počítá, zvlášť ten z hřiště prvního týmu tabulky.

„Podali jsme taktický, bojovný, týmový výkon. Mohli jsme po prvním poločase vést dva tři nula, ale několik slibných akcí jsme nedohráli do gólu,“ řekl trenér Sigmy Martin Pulpit.

„Ve druhém poločase nás domácí zatlačili, ale i tam jsme měli šance, ale Onofrej nebo Schulmeister neproměnili. Je to pro nás cenný bod, ale na druhou stranu jsme měli i na víc,“ pokračoval Pulpit.

Zatímco v prvním poločase Sigma hrála na Strahově velmi aktivně, ve druhém poločase už tolik míčů vpředu nedokázala uhrát. Úzkobylo olomouckému kouči především na začátku druhého poločasu.

"Musím přiznat, že jsme ho stěží přežili, domácí nás zatlačili do defenzivy. A v závěru měli dvě jasné šance, ale Drobisz nás stoprocentně podržel, proto musíme být s bezbrankovou remízou spokojeni," uvedl kouč Olomouce. Doufá, že až bude mít všechny hráče v pořádku, může hrát Sigma ještě lépe.

"Od začátku soutěže jsme ještě nehráli ani jednou v ideální sestavě, ale za bojovnost a taktiku si dnes všichni zaslouží pochvalu," dodal Pulpit.

Hanáci dokazovali, že mají jednu z nejlepších defenziv v lize.

„Tlak jsme sice měli, ale co je nám to platné, když jsme nedali gól. Byli jsme málo důrazní v zakončení,“ řekl trenér Slavie Karel Jarolím.

„Samozřejmě jsme věděli, že Olomouc má hru založenou na obranné činnosti a inkasuje málo branek. Nám se gól dát nepovedlo, takže jsme nemohli vyhrát,“ podotkl Jarolím.