Jenže fanoušky zajímají body, ty nemáte…

Těžko se mi to hodnotí. Měli jsme na to v Prostějově vyhrát, v prvním poločase jsme měli tři nebo čtyři situace, kdy jsme to mohli dát do prázdné brány, ale zvedáme to, trefujeme gólmana, tyčku… Pak dostaneme takový gól po faulu před vápnem, pak ještě červenou kartu… Ale i přesto, že jsme hráli o desíti, to bylo na jednu bránu. Bylo vidět, že Prostějov chce uhrát bod, že pro něj má cenu tří.

A jakou cenu má pro vás? Ze dvou utkání máte jen dva body.

Myslím si, že bod z Prostějova by ani za Táborsko, odkud jsem přišel, nebyl dobrý. Máme celkem dva body, to je málo, chtěli jsme napravit zápas s Opavou, kde to ani kvalitativně nebylo no, ale nepovedlo se to. Na druhou stranu jsou to pořád jen dva zápasy. Teď to byl zápas venku, navíc pak v oslabení. Já to beru jako ohromnou ztrátu, jsem z toho zklamaný, ale když porazíme doma Pardubice, budeme mít pět bodů bez prohry. Podle mě je to jen o tom, kdy nám tam začnou padat góly. Potřebujeme nějakou haluz. Začínalo by to být špatné, až kdybychom teď nevyhráli s Pardubicemi.

Jak silný protivník byl prostějovský nováček?

Ani nevím, jestli nějaká jejich síla vůbec byla. Jediný asi ten Kroupa, který uhrával balony vepředu. A samozřejmě standardky.

Co tedy chybělo k tomu, abyste vyhráli?

Možná finální přihrávka. Když nám to nejde technicky, tak to holt musíme nastřelit po zemi a nějak to tam prorvat. Ne to dávat gólmanovi do rukou. A taky nedostávat hloupé góly. Když si vezmu, z čeho my zatím dostáváme góly… Penalta s Opavou a teď takový trestňák (kroutí hlavou).

Chvilku jste zaskakoval i na postu stopera. Bylo složité přepnout?

Beka a střeďáka mám najetého a stopera jsem v Táborsku na jaře asi třikrát nebo čtyřikrát taky odehrál, když byli kluci zranění. Jsem takový univerzál. Bylo to v pohodě, my jsme sice hráli posledních dvacet minut v oslabení a oni na dva útočníky, ale ani jeden z nich se vůbec nerozběhl do sprintu.

Co říkáte na reakce vašich fanoušků?

Už jsem četl kritiku po prvním zápase, ale my jsme v kabině chtěli zůstat v pohodě. Nebude to tak, že budeme pokaždé válcovat soupeře. Teď to bylo podle mě až moc kritické. Aspoň já za sebe můžu říct, že jsem na hřišti nechal všechno, nemyslím si, že by to z naší strany nebylo odbojované. Buď nás diváci budou podporovat, nebo ne. Oni to vidí zpoza hřiště jinak. Když přeberu balon, vidím jednu dvě situace, oni vidí čtyři.

Vnímáte to během utkání?

Snažím se to moc nevnímat, soustředil jsem se jen na hřiště. Nějaké výkřiky fanoušků neřeším, snažím se od toho oprostit. Kdybych to vnímal, musel bych se zbláznit. I v Táborsku byli fanoušci kritičtí, když se nám nedařilo. Jen jich tam nebylo tolik, navíc tam v lese to ani nebylo tolik slyšet (úsměv).

Co v kabině říkáte na to, že již po dvou kolech si fanoušci žádají konec kouče Jílka?

Mně se pod ním pracuje dobře. Kdybych ho neznal předtím, asi do Olomouce ani nejdu. Nechtěl jsem přestupovat v rámci druhé ligy, ale zájem trenéra a vize klubu mě zaujala. Myslím, že nějaké odvolání by bylo předčasné. Pořád jsou to dva zápasy. Když teď třeba vyhrajeme tři zápasy v řadě, zase poskočíme někam nahoru.

Několikrát jste naštvaně reagoval na výroky sudího. Jak se vám pozdával jeho výkon?

První poločas mi ještě přišel v pohodě, ale ten druhý… Nechci říct, že jim pomáhal, ale otáčel zrovna mě takové hodně zvláštní situace. Už jsem z toho byl nervózní.

Duel s Pardubicemi je odložen až na příští středu. Pomůže vám to?

Za sebe musím říct, že ne. Mě to hrozně štve, že budeme mít tolik dní volno a pak hned v sobotu pojedeme do Vlašimi. Nejradši bych to odehrál hned.