„Moc jsme chtěli udělat tři body, bohužel 
z toho je opět jen remíza. Potřetí je to 1:1, přitom jsme hráli dvakrát doma…" těžko hledal slova čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Co vám chybí, abyste konečně slavili tři body?

Pokaždé vedeme, ale nejsme schopni přidat druhý gól. A pak si necháme vyrovnat. Všechny tři góly, co jsme letos dostali, byly ze standardek. Teď to byl nedohraný aut, to je opravdu špatné. Takové zápasy musíme zvládat.

Poprvé jste se trefil, a to jste hrál obránce. Jak gólová situace vyplynula?

Trenér věděl, že jsem dva roky v Táborsku beka hrával. Chtěl udělat nějakou změnu, takže mě tam dal 
a Hális (Martin Hála) se posunul výš. Před gólem si ve středu hřiště Habe (Jakub Habusta) s Hausem (Davidem Houskou) vyměnili balon a já jsem si naběhl za obranu. Haus mi to krásně přistrčil mezi obránce a já jsem byl rozhodnutý, že budu střílet. Nepřemýšlel jsem, že bych přihrával. Nějak jsem to gólmanovi pod rukou nebo vedle nohy prostrčil, ani nevím přesně.

Proč se nedaří přidat pojišťovací gól?

Jsme moc zbrklí, přijde mi, že moc chceme. Máme tam situace, kdy nám to na vápně skáče dva metry vysoko, je to hrozně těžké na střelu, ale my stejně vystřelíme. Chybí nám klid ve finální fázi, když už se tam dostaneme.

Navzdory remíze vás však trenér Jílek chválil za agresivitu a bojovnost.

My jsme to utkání chtěli zlomit! Jestli si někdo myslí, že ne, tak je asi blázen. Chápu, že se to divákům asi nelíbí, ale pro tři body jsme udělali opravdu všechno.