„Nesplnili jsme cíl, kterým bylo uhrát pohárové příčky. Ztráceli jsme body v těch klíčových zápasech. Hlavně s Libercem, kde jsme prohráli gólem v devadesáté minutě," hodnotil uplynulý ročník zklamaný Škerle. Nic na zklamání nezměnila ani výhra v posledním kole nad Budějovicemi.

Bylo těžké namotivovat se na poslední zápas sezony?
Měli jsme stále o co hrát. Ve hře pořád bylo čtvrté místo. Chtěli jsme se s fanoušky rozloučit výhrou. Motivace byla automatická.

Jaký to byl z vaší strany zápas?
Bylo to takové utrápené. Poslední zápasy nás stály hodně sil a bylo to dnes hlavně o bojovnosti. Hráči už také přemýšlí nad tím, aby se nezranili a byli fit na příští sezonu. Z naší strany bylo utkání hodně opatrné.

V první půli jste se dokázali prokombinovat do šancí, ve druhé už ne. Proč?
Bylo tam už méně pohybu než v první půlce. Nedokázali jsme balony dostat před bránu, abychom z toho měli nějakou šanci. Byl tam jenom jedna, když byl Kuba Petr sám před gólmanem. Jinak toho bylo málo.

Nakonec berete páté místo. Jak to hodnotíte?
Nesplnili jsme cíl, kterým bylo uhrát pohárové příčky. Hodnotíme to špatně. Chtěli jsme dnes uhrát aspoň to čtvrté místo. Ani to se nepovedlo.

Kde vidíte hlavní příčinu?
Ve chvíli, kdy se lámal chleba, jsme to nezvládli. Liberec měl úžasnou formu, ale my jsme jim to usnadnili. Ztráceli jsme body v těch klíčových zápasech. Hlavně v Liberci, kde jsme prohráli gólem v devadesáté minutě. Nezvládli jsme zápasy se soupeři ze špice tabulky.

Bude to hodně dlouho bolet?
Už se musíme soustředit na další sezonu a z téhle se poučit. Stejně dobře, jak jsme začali tuhle sezonu, musíme začít i tu další. Fotbal hrát umíme. Šance na poháry teď už byla jen teoretická.

Jaká to byla sezona pro vás osobně? Na začátku jara vás přibrzdilo zranění.
Operace přišla na poslední chvíli. Řešilo se to těsně před startem. Jsem rád, že jsem se do toho pak dostal a mohl hrávat. Ale určitě by bylo lepší, kdyby tam ten výpadek nebyl. Pro mě byl cíl dostat se do psychické a fyzické pohody. To se částečně splnilo.

Řešíte už v kabině, jak bude vypadat tým v příští sezoně?
Čekáme, jak rozhodne vedení. To nemá smysl řešit. To je všechno v rukách sportovního manažera a manažerů jednotlivých hráčů. Jestli přijde nějaká dobrá nabídka, tak určitě někdo odejde.

Vy jste tady hodně dlouho. Lákalo by vás nějaké zahraniční angažmá?
Budu něco řešit, až bude na stole konkrétní nabídka. Dokud není svolení klubu, že hráč může odejít, Nabídek, že někdo něco povídá, chodí hodně, a je to vždy o dohodě těch stran. V zimě jsem prodloužil smlouvu, takže nemám důvod se tím nějak zaobírat.

Autor: ONDŘEJ KAŠLÍK