Tentokrát se však navíc přimotal k inkriminovanému momentu, po kterém Slezané na Andrově stadionu vyrovnali.

„Kdybychom byli aktivnější dopředu, vůbec nemuselo k penaltě dojít," podotknul muž 
s 256 ligovými starty.

Dvanáct minut před koncem si totiž opavský hroťák Smola píchnul míč kolem něj a Škerle jej neobratně fauloval. Pokutový kop. ¨

„Byl jsem kousek za ním, byl tam oboustranný kontakt. Dostal jsem pěstí do obličeje, pak jsem spadl. Bylo to na posouzení rozhodčího 
a pískl penaltu…" řekl ke smolné situaci, po které navíc zůstal ležet na trávníku s rukama na obličeji.

Vyrovnali zaslouženě

Olomoučtí tak na úvod sezony, která by měla vyústit v kýžený postup, pouze remizovali.

„Jsme zklamaní z výsledku a výkonu. Dali jsme rychlý gól, byli jsme aktivní, ale pak byla Opava lepší na balonu a druhý poločas už jsme byli skoro bez něj. Ze všeho nám vyjeli a chodili do brejkových situací. Zaslouženě vyrovnali, protože z naší strany to bylo slabé. Doma musíme být aktivnější a podržet víc balonů. Místo abychom soupeře přehrávali, tak jsme se bránili," uznal Škerle.

Ten poslední rok a půl působil v Bohemians Praha 1905 v nejvyšší soutěži, takže úroveň Fotbalové národní ligy opět teprve rozpoznává.

„Je to ještě více 
o bojovnosti než v první lize. To se potvrdilo i v pátek. Soupeř nakopával balony 
a uhrával souboje. Byl i důraznější ve středu hřiště. Myslím, že všechny zápasy budou podobné," předvídal.

Uklidnit se při hře

Důležité pro Hanáky bude, aby na rozdíl od předminulé sezony chytili začátek a co nejdříve najeli na pohodovou a hlavně vítěznou vlnu.

Jak však ukázalo první kolo, kdy například remizoval na hřišti Znojma 
i ostravský Baník, letošní ročník bude velmi vyrovnaný.

„My se ale nemůžeme dívat na jména soupeřů, který k nám přijede. Musíme bodovat. Bude to chtít uklidnit se při hře, protože kvalitu máme, ukázali jsme to i v přípravě. Ale chce to přenést do mistrovského zápasu," uzavřel Škerle.

Další příležitost ke zlepšení bude mít Sigma ve středu v pohárovém utkání v Polné, ale zejména pak v sobotu na půdě druholigového nováčka z Prostějova.