Sigma po úvodní prohře na Žižkově a domácím triumfu nad Frýdkem-Místkem zajíždí do dalekého Sokolova, kde bude chtít přidat další tři body do tabulky Fotbalové národní ligy.

Zápas proti frýdecko-místeckým Valcířům hodnotili fotbalisté Sigmy pozitivně především z pohledu hladké výhry.

Martin Šindelář„Spokojenost hlavně s vítězstvím. Že jsme vstřelili tři góly je dobré, ale ke vší úctě k soupeři jsme jich mohli dát víc," uznal Martin Šindelář (na snímku vpravo)

„Myslím, že nám to vyšlo. Vyhráli jsme 3:0 a výkon taky nebyl špatný. Hlavně jsme chtěli odčinit ten venkovní zápas, který se nám vůbec nepovedl," prohlásil Václav Vašíček.

Jedním dechem ale dodal, že podprůměrnému Frýdku měli Hanáci nasázet více branek.

„Byla to chyba. Doufám, že jsme se nevystříleli a schovali si to na další zápasy," pousmál se fotbalista, který se na Hanou vrátil ze Znojma.

Moc faulů, musíme to uhrát líp

Co se dá olomouckým fotbalistům vytýkat je, že v závěru první půle polevili a nechali soupeře se nadechnout.

„Zbytečně jsme pouštěli soupeře do šancí, mohli se dostat na koně, kdyby se jim povedlo něco proměnit. Nakonec jsme to naštěstí zvládli, i když to bylo i se štěstím. Nula vzadu a hlavně tři body jsou pro nás důležité," vyprávěl obránce Šindelář.

Dalším nedostatkem byl zbytečný počet faulů, ze kterých rezultovaly standardní situace soupeře. Nebýt jich, tak se fotbalisté Frýdku do šance snad ani dostat nemohli.

„Máme to uhrát líp, zbytečně moc jsme faulovali. Soupeře jsme dostali do hry tím, že jsme sami kazili nebo že jsme jim takhle darovali standardky," kritizoval Martin Šindelář.

Fotbalisté Sigmy kvitovali, že na ně ani po sestupu do druhé ligy nezanevřeli fanoušci, kterých se na Andrově stadionu podle oficiálního údaje sešlo 2808.

„Chtěl bych poděkovat fanouškům, protože ti byli úžasní," prohlásil útočník Vašíček, který se zapsal do střelecké listiny poté, co mu brankář Ondřej Prepsl „přihrál" míč před prázdnou branku.

„Já jsem mu děkoval po zápase, dal mi to pěkně," usmíval se Vašíček.

Přidat důraz a bojovnost

Ten ví, že ve druhé lize se nehraje tolik na fotbalovost a na krásu, na což si Hanáci budou muset ještě zvykat.

„Mančafty do toho spíš chodí hodně důrazně. Když se v důrazu a bojovnosti soupeřům vyrovnáme, tak to půjde, protože fotbalově jsme na tom lépe než ostatní," má jasno Václav Vašíček.

Stejně jasno mají olomoučtí hráči o úkolu na sobotní dopoledne.

„V Sokolově potřebujeme zopakovat vítězství," odhodlaně prohlásil Martin Šindelář.