Sigma sobotním zápasem, který na Andrově stadionu odstartuje v 18 hodin, zakončí sérii přípravných utkání, ve kterých má bilanci dvou výher, dvou remíz a tří porážek.

„Měli jsme silné soupeře, ale výsledky byly rozpačité," konstatuje trenér Sigmy Leoš Kalvoda.

Jeho svěřencům se nepovedly hlavně zápasy s Trenčínem a Orenburgem. Ani jedno utkání nezvládl olomoucký tým s nulou vzadu.

„Dostali jsme hodně gólů. Ve druhé lize jsme inkasovali branek nejméně, ale v přípravě jsme jednou dostali šest branek od Trenčína, čtyři góly od ruského Orenburgu, i když je fakt, že jsme tam zkoušeli nové hráče, kteří pak po utkání skončili. Při soustředěném výkonu by se to ale stávat nemělo," má jasno Kalvoda, který je jinak s průběhem přípravy spokojen.

„Udělali jsme to, co jsme udělat chtěli. Bylo to trošku omezené šampionátem jednadvacítek, ale to vůbec není nějaká výmluva. Mistrovské zápasy ukážou, jak jsme se připravili," konstatoval olomoucký lodivod.

Ke generálce si Leoš Kalvoda přál soupeře z nižší soutěže, a proto v sobotu dojde na hanácké derby.

„Už jsem nechtěl nějakého těžkého soupeře. Ale Prostějov má v kádru kvalitní hráče, kteří nás určitě prověří. Už se stalo několikrát, že jsme se třetí ligou vypadli v poháru, takže není co podcenit," varuje trenér Leoš Kalvoda.

"Nechceme udělat ostudu"

Prostějov začal s přípravou začátkem týdne, proto jeho hráči nebudou v ideální herní pohodě.

„Pro Sigmu je to už ligová generálka a nechceme ji zklamat, ale musíme to brát tak, že my jsme týden v přípravě a Sigma už bude pomalu s přípravou končit," uvědomuje si prostějovský trenér František Jura.

„Po herní stránce to pro nás nebude jednoduché, protože budeme v plné tréninkové zátěži, ale my se budeme snažit neudělat ostudu," dodává s úsměvem.

Přípravné utkání bude v sobotu čekat také tým olomoucké rezervy, který se od 10 hodin utká na hřišti v Hlubočkách s druholigovým Znojmem.