Domácí celek hrající Českou fotbalovou ligu, tedy třetí nejvyšší soutěž, by neměl být složitou překážkou v cestě za postupem. Hanáci však k utkání přistupují se vší obezřetností.

Aby také ne. Vždyť po nepovedeném vstupu do sezony si Sigma sotva alespoň do jisté míry usmířila fanoušky dvěma výhrami nad Jihlavou a Bohemians.

Mimochodem šlo o první dva vítězné ligové zápasy za sebou od března.

Zcela vážně pak Kotůlkovi svěřenci musejí pohár brát i kvůli cílům vyhlášeným před sezonou. Možnost kvalifikace do evropských pohárů z ligové soutěže samozřejmě po devíti kolech ještě zdaleka nepominula, momentálně se však jeví jako podstatně schůdnější cesta přes pohár. Byť v něm neexistuje možnost nápravy.

„Je to jeden zápas a stát se může cokoliv," upozorňuje i trenér Kotůlek před soubojem s Chrudimí. „Kvalita by ale přece jen měla být na naší straně. Nechceme nic podcenit," doplnil.

Při výběru sestavy však s největší pravděpodobností sáhne do širšího kádru.

„Chci dát šanci hráčům, kteří by třeba mohli hrávat v základu. Dostanou možnost ukázat svou kvalitu v těžkém zápase," řekl Kotůlek.

Do brány by se tak mohl vrátit Zdeněk Zlámal, jenž zdá se přišel o svou pozici jedničky na úkor Martina Blahy. Po zranění třísel možná naskočí stoper Pavel Dreksa.

„Aleš Škerle dostal na Bohemians úder do hlavy, tak uvidíme, jak na tom bude s tím krkem. Pavel, který také hrával stabilně, už je ale nachystaný," prozradil Kotůlek.

Olomoucký kouč bude naopak stále ještě postrádat Martina Šindeláře (zádový sval) a Martina Doležala (viróza).

„Šindy už s námi trénoval, ale po dvou dnech to ještě nebude na zápas," míní trenér Sigmy, který potvrdil, že poprvé za A tým pravděpodobně nastoupí nizozemský defenzivní univerzál Stef Wijlaars.

„Registraci už má vyřízenou, budu ho chtít vidět v ostrém zápase," řekl Kotůlek na adresu pětadvacetiletého fotbalisty, jenž zatím hrál jen za juniorku.

Chrudimi také nevyšel vstup do soutěže podle představ. O víkendu však porazila doma Zápy 3:0, když se jí podařilo protrhnout 241 minut trvající sérii bez vstřelené branky. Ve vyrovnané tabulce ČFL je Chrudim devátá.

Nejvýraznějšími postavami mužstva jsou bývalý útočník Sparty či Jablonce Radim Holub a někdejší futsalový reprezentant a hráč ligové Jihlavy Petr Vladyka.

„I třetí liga má svou sílu. Vidíme to na zápasech našeho béčka, i v jeho soutěži jsou kvalitní zápasy. Určitě nic nepodceníme," zopakoval Kotůlek.

Utkání v Chrudimi startuje v 16.30.