Sigma minulý víkend zahájila soutěžní ročník prohrou po ne právě povedeném výkonu v Českých Budějovicích. „Některé věci jsme si museli říct, doufám, že se nebudou opakovat,“ řekl trenér Sigmy Martin Pulpit.

Olomouc nevyhrála v lize už osm utkání za sebou, tak si hodlá spravit chuť doma proti Mladé Boleslavi. Emotivní trenér Martin Pulpit byl rozladěný z dosavadních výkonů opor, ale ke změnám v sestavě musí sáhnout i z důvodů Onofrejova zranění. „Zejména ve středové hře čekám zlepšení, přístup některých hráčů se mi vůbec nelíbil. Doufám, že si uvědomili, že bez tvrdé práce to na hřišti nepůjde,“ podrobil kouč svůj celek kritice.

Mimo Onofreje budou Sigmě chybět ještě další dva hráči – útočník Lukáš Hartig a záložník Filip Rýdel, oba pro svalové zranění. Bez Onofreje se bude muset kouč Pulpit obejít pěkně dlouho. Téměř jistě je slovenský záložník vyřazen ze hry na dva měsíce, je ale docela možné, že už se na podzim na hřišti neobjeví. Hartig by mohl hrát už ve 3. kole, Rýdel až po reprezentační přestávce, tedy ve druhé půlce září.

„Vynášet velké soudy po prvním zápase je vždycky předčasné. Samozřejmě některé věci jsme si museli v kabině říct a já doufám, že se nebudou opakovat,“ řekl Pulpit. Tým musel chystat bez tria zraněných hráčů. „Tohle trenér neovlivní. Tři kvalitní hráči nám vypadli, i s tím trenér musí počítat. Je to realita,“ uvedl Pulpit. O složení týmu pro zápas s Boleslaví má jasno. „Jediný otazník je Melinho. Jestli změní přístup, jestli chce hrát za Sigmu,“ řekl Pulpit.

Mladá Boleslav skončila v minulé sezoně na třetím místě. V prvním kole doma překvapivě prohrála se Žižkovem. Je tedy slabší než byla? „Po prvním kole je předčasné někoho soudit. Teprve páté šesté kolo ukáže, jak na tom soupeři jsou. I vzhledem k tomu, že je velký rozdíl mezi přípravnými a mistrovskými zápasy,“ uvedl Pulpit.

Hosté jsou na tom po prvním kole podobně jako Sigma – nula bodů, žádná vstřelená branka. Prohra se Žižkovem byla senzací 1. kola. „Za takový výkon jsem hráče chválit pochopitelně nemohl, nedodrželi základní pokyny. Naše taktika proti Olomouci bude vycházet z domácí ofenzivní kvality,“ naznačil trenér Luděk Zajíc opatrnou hru. Chybět hostům bude zraněný Ševinský.

Program 2. kola:

SO: 17.00: Plzeň - Sparta. 19.00: Sigma Olomouc - Mladá Boleslav, Zlín - České Budějovice, Ostrava - Most.

NE: 10.15: Žižkov - Brno. 17.00: Slavia Praha - Kladno. 20.15: FK Teplice - FK Jablonec 97 (ČT4).

PO: 17.15: Slovan Liberec - Bohemians 1905 (ČT2).