V sezoně 2006/07 už pod koučem Vlastimilem Petrželou odehrál v Gambrinus lize šest utkání. Z toho ve dvou nastoupil od začátku.

Loňský podzim, tedy první půlku soutěžního ročníku, strávil Hořava v třetiligovém béčku. Přesun ho nezlomil, naopak. Pral se o další šanci. Byl tahounem týmu, čněl nad ostatními.

A trenér Martin Pulpit ho vzal do přípravy.

Teď má snad šanci. „Je to jeden z mladých hráčů, kteří by se mohli dostat do užšího kádru,“ chválil mladíka kouč Pulpit.

„Jsem rád, že se mi zatím daří,“ říká Tomáš Hořava.

Jeho dobré výkony v posledních měsících zaujaly i kouč reprezentační jedenadvacítky Vítězslava Lavičku. Hořavu povolal k přátelskému utkání do Francie. Proti třetiligovému týmu Istres odehrál Tomáš druhý poločas. V národním týmu byl poprvé v kariéře.

Trenér Pulpit vás zatím chvalí. Říká, že máte šanci dostat se do užšího kádru.

Jsem rád, že se mi zatím daří. Příprava byla hodně náročná, hodně jsme běhali. Ale zápasy mi celkem vyšly, dal jsem i nějaké góly. Jsem zatím celkem spokojený. Uvidíme, jak to půjde dál

U vás už nehrozí, že si budete muset zvykat na první ligu.

Určitě. Znám už kluky. Je trošku rozdíl v tréninzích, než si po půl roce zvyknete. Ale jde to určitě o něco lépe, než když to bylo poprvé.

Máte šanci se do týmu prosadit, i když přes Melinha se dostat do sestavy, to nebude lehké?

Těžko říct. Meli má daleko více zkušeností než já. Budu se snažit podávat co nejlepší výkony na tréninku i v přípravných zápasech. Je na trenérovi, komu bude dávat důvěru.

A věříte si, že ho vytlačíte ze sestavy?

(smích) Uvidíme. Těžko říct. Budu se snažit podávat co nejlepší výkony. Další je věcí trenéra.

Když jste ve středu zálohy s Brazilcem Rossim, tak se vám spolupráce celkem daří.

Docela nám to klape. Rossi je více defenzivní, je hodně běhavý, fyzicky je na tom dobře.

Kompletní rozhovor s Tomášem Hořavou najdete v pátečním tištěném vydání Olomouckého deníku.