Nejdříve absolvovali zátěžové testy, následovaly dvoufázové tréninky a všechno zakončí sobotním dvojzápasem s třetiligovými mančafty z Prostějova (9:30) a Hlučína (11:30) na umělé trávě Androva sportovního areálu.

Všichni hráči, včetně nadějných dorostenců, by měli od trenéra Václava Jílka dostat šedesátiminutovou porci utkání.

„Chtěl bych, aby tam byl mix mladých hráčů a těch zkušených, aby se měli případně o koho opřít,“ řekl klubovému webu jednačtyřicetiletý kouč, který si prozatímní průběh pochvaluje.

„Pro mě je vždycky nejdůležitější, aby hráči byli v pořádku, což se nám zatím daří. Spokojeni můžeme být i s přístupem hráčů, nebylo to úplně jednoduché, ale odpracovali ten týden velmi dobře. To, co jsme chtěli zvládnout, jsme zvládli,“ dodal.

Aleš Škerle v rozhovoru se sportovním redaktorem Deníku Michalem Kvasnicou
Škerle, nový vedoucí Sigmy: Tři sta startů jsem nestihl, ale bylo to krásné

I vzhledem k náročnému programu zvolili Hanáci na úvod soupeře z Moravskoslezské fotbalové ligy.

„Přece jen jsme na umělce po delší době, ta odezva na úpony a svaly je trošku náročnější, takže jsme volili formu možná snazšího přechodu do zápasového rytmu. Chtěli jsme soupeře ze třetí ligy, tím bych nechtěl vůbec snižovat jejich kvalitu, ale asi lze očekávat, že by nás utkání neměla stát tolik sil,“ vysvětlil Jílek.

Vstup na utkání je zdarma, Sigma navíc láká fanoušky na předprodej lístků na první jarní ligový duel s Plzní. Kupovat vstupenky lze od pondělí v klubovém fanshopu.

Fanoušci a fanynky Sigmy
Chorý a spol. proti Sigmě? Začne předprodej na Plzeň