Ve Znojmě nečekala na Kalvodovy svěřence lehká práce.

Proti svým sice nemohli nastoupit Radim Nepožitek a Pavel Dreksa, kteří jsou ve Znojmě z Olomouce na hostování, a ke všemu v týdnu řádila ve znojemském týmu chřipka. Nicméně úvod měli domácí povedenější.

Hanáci, kteří nastoupili v osvědčené sestavě z minulého kola, museli skóre otáčet. Už od 4. minuty totiž prohrávali, když se před brankářem Reichlem objevil volný Okleštěk a otevřel skóre utkání.

Domácí pak hlavně bránili těsný náskok a spoléhali na brejky.

Ve 23. minutě ale jejich defenziva kapitulovala. Vašíček, jenž v dresu Znojma ještě v minulé sezoně úspěšně působil, se ocitl v podobné situace jako Okleštěk a také tváří v tvář brankáři nezaváhal.

Olomoucký útočník tak úspěšně navázal hattrick, který v minulém kole nastřílel Sokolovu.

Do přestávky se skóre měnilo ještě jednou. V samém závěru se z trestného kopu prosadil povedenou ranou Jakub Petr. Míč přeplachtil zeď a od břevna se odrazil za brankovou čáru.

Po přestávce měla Sigma několik možností svůj náskok pojistit, jenže v koncovce jí nepřálo štěstí.

Z dobré pozice střílel nad branku Michal Ordoš.

Jan Navrátil pak dvacet minut před koncem po Kušnírově centru rozezvučel tyč znojemské branky.

Uklidňující třetí gól se nepodařilo vstřelit ani střídajícímu Janu Javůrkovi. Tomu vyrazil střelu do protipohybu pěkným zákrokem brankář Ilizi.

Nejistota tak svazovala hráče až do závěrečného hvizdu. Vítězství se však podařilo Hanákům udržet a o další kousek se tím pádem přiblížili návratu do nejvyšší soutěže.

Další duel hraje Sigma v sobotu na domácí půdě, kde přivítá Opavu.

Ohlasy a komentáře k utkání najdetev PONDĚLNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ Olomouckého deníku 16. března

1. SC Znojmo FK – SK Sigma Olomouc 1:2 (1:2)

Branky: 4. Okleštěk – 23. Vašíček, 45.+2 Petr. Rozhodčí: Zelinka – Hájek, Antoníček. ŽK: Svozil, Odehnal, Lacko – Kušnír, Houska.

Znojmo: Ilizi – Cihlář, Svozil Lapeš (75. Kirschner), Hříbek, Odehnal, Djire, Lacko, Helísek, Okleštěk, Pázler (81. Stáňa). Trenér: Ludevít Grmela.

Sigma: Reichl – Kušnír, Rajnoch, Šindelář, Vepřek – Houska, Cana – Navrátil (87. Javůrek), Ordoš (76. Zahradníček), Petr¨(86. Bystroň) – Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.