Šancí bylo na obou stranách dost. Dokonce víc, než by se v záchranářském souboji čekalo.

Tu úplně největší měl v závěru, kdy už hosté hráli pouze v deseti, Adam Varadi.

Pospíšilovu vyraženou střelu ale nedokázal zblízka uklidit do sítě. Míč se mu odrazil od kolena a na mokrém trávníku utekl do autu.

„Dnes jsme dva body ztratili hlavně proto, že jsme neproměnili šance. Chyběla nám větší kvalita v řešení. V ničem jiném to nebylo," litoval kouč Sigmy Zdeněk Psotka po utkání.

Jan Schulmeister. Sigma proti Příbrami

Psotka: S první půlí spokojenost

Sigma totiž skutečně měla víc než dost příležitostí k tomu, aby duel rozhodla pro sebe.

Trenér Sigmy Zdeněk Psotka

Ve druhém poločase šli sami ve dvou na jediného obránce Navrátil se Schulmeistrem. Situace ale dopadla podobně jako ve Varadiho případě. V rozhodujícím okamžiku olomouckému útočníkovi míč odskočil a ze šance nebylo nic.

Mimochodem Schulmeister s Varadim měli dobré příležitosti už v prvním poločase. Jenže holohlavému útočníkovi nejdřív obětavě skočil do rány Zápotočný a pak v pádu po Vidličkově tečované střele pálil mimo.

Varadi šel dokonce sám na branku, když spolu s přihrávajícím Pospíšilem vyzráli na příbramskou ofsajdovou past. Brankář Hruška ale pokus domácího útočníka lapil.

„S prvním poločasem jsem byl spokojený. Byli jsme aktivní, měli jsme hodně příležitostí, jen jsme nevstřelili branku. Druhá půle už tak kombinační nebyla. Spíš to bylo o soubojích," řekl Psotka.

Nebylo by ale spravedlivé říct, že se hrálo jen na jednu branku. I Příbram měla řadu šancí na to, aby z Androva stadionu odvezla všechny body a hanáckou mizérii ještě prohloubila.

Čuhel: Zápas měl kvalitu

Trenér Příbram Petr ČuhelBrankář Zlámal se musel minimálně dvakrát přinutit k vynikajícím zákrokům. V prvním poločase vychytal Řezníčka, který už byl sám za olomouckou obranou.

Po přestávce střídající Slepička dostal moře prostoru i času na malém vápně. Brankář Sigmy ale znovu udržel naději na dobrý výsledek.

„Na to, že šlo o zápas dvou týmů, které hrají o záchranu, mělo utkání svou fotbalovou kvalitu. Šance měly oba celky," řekl Petr Čuhel, kouč Středočechů.

V závěru jeho týmu zkomplikoval situaci vyloučením obránce Jugas, který po dvou žlutých faulech na Schulmeistra musel ze hřiště už v 77. minutě. Sigma ale přesilovku nevyužila.

„Chtěli jsme tady vyhrát. Proto jsme dali do hry druhého útočníka Slepičku. Po vyloučení je pro nás ale bod dobrý," řekl Čuhel.

SK Sigma Olomouc – 1. FK Příbram 0:0

Rozhodčí: Kocourek – Urban, Kříž. ŽK: Škerle – Mišůn, Jugas, Volešák. ČK: 77. Jugas. Diváci: 3583.

Olomouc: Zlámal – Vidlička (86. Rolinc), Dreksa, Škerle, Javůrek – Zahradníček (70. Depetris), Nepožitek (65. Navrátil), Šindelář, Pospíšil, Schulmeister – Varadi. Trenér: Zdeněk Psotka.

Příbram: Hruška – Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn – Pilík, Volešák, Mašán (60. Slepička), Krbeček, Danoski (81. Tarczal)- Řezníček (87. Kraut). Trenér: Petr Čuhel.