„S výsledkem musíme být spokojení. Získali jsme ho s kvalitním soupeřem a hráčům slouží ke cti, že se ani za stavu 0:1 nevzdali," řekl po utkání trenér Sigmy Zdeněk Psotka.

První poločas na Andrově stadionu příliš záživný nebyl. Oba týmy společně vyprodukovali jedinou střelu na branku. A to ještě s přimhouřením oka, protože brankář hostů Diviš se slabým pokusem Depetrise neměl v podstatě žádnou práci.Sigma vs. Mladá Boleslav

„Boleslav byla sebevědomější, lépe kombinovala. My jsme se k tomu, co jsme chtěli hrát dostali až ke konci prvního poločasu," glosoval nevydařenou první půli Psotka.

Ani boleslavský trenér Karel Jarolím nemohl být úplně spokojený.

„Sice jsme slušně kombinovali, ale v podstatě jsme nebyli nebezpeční. Bylo tam málo agresivity. Zakončení za šestnáctkou bylo taky málo," řekl.

„Úvod druhé půle jsme potom prospali, Sigma se nadechla a zlepšila se," doplnil.

Pokyny o přestávce: odvaha, odvaha, odvaha

Po přestávce se bylo konečně na co dívat. Sigma opravdu přestala hrát bojácně a najednou bylo před brankami mnohem živěji.

Nejdřív to znovu zkoušel Depetris. Tentokrát už tvrději, ale bohužel přímo doprostřed boleslavské branky. Vzápětí po závaru před Divišem zblokovali obránci na roh střelu Pospíšila.

Dobrou olomouckou pětiminutovku uzavřel centr Zahradníčka, který před Depetrisem a prázdnou brankou musel na roh odvracet Kysela.

Kanonýr Depetris se připomněl ještě jednou, když šel do vzdušného souboje s brankářem i boleslavským obráncem. Po něm míč poskakoval před odkrytou bránou, ale dezorientovaný olomoucký útočník ho bohužel nenašel.

„Hráčům jsme zdůrazňovali o přestávce – odvaha, odvaha, odvaha. Mužstvo má kvalitu, ale jako by se bálo kombinovat. Po přestávce se to zlepšilo," řekl Psotka. „Bohužel jsme pak dostali krásnou střelou gól," dodal.

Na druhé straně udeřilo v podstatě zničehonic. Boleslav už ve druhém poločase zdaleka nekontrolovala hru tak jako v tom prvním. Jenže v 65. minutě se dostal odražený míč na levé straně k Štohanzlovi a ten krásnou ranou z voleje překonal brankáře Blahu.

Po inkasované brance ale Olomoučtí definitivně odhodili přebytečný ostych a zakousli se do soupeře naplno. Vytvořili si i převahu, jenže gólových šancí už tolik ne. Výjimkou byl průnik Navrátila, který skluzem hasil Dosoudil. Tribuny chtěly penaltu, sudí Hrubeš však nepískal.

„Hrál jsem čistě balon. Penalta v žádném případě," zlobil se Radek Dosoudil po utkání.

Hanáci se ale dvě minuty před koncem přece jen dočkali. Kysela po rohovém kopu špatně hlídal míč směřující do autu. Vyfoukl mu ho Šindelář, odcentroval a ve skrumáži se ze všech nejlépe zorientoval Adam Varadi, jenž zblízka stanovil konečné skóre zápasu.

Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)

Branky: 88. Varadi – 65. Štohanzl. Rozhodčí: K. Hrubeš – Vlasjuk, Arnošt. ŽK: Zahradníček, Depetris, Rolinc – Magera, D. Jarolím, Dosoudil, Bořil. Diváci: 4096.

Olomouc: Blaha – Varadi, Svozil, Šindelář, Škerle – Zahradníček (64. Nepožítek), Pospíšil, Fall, Falta (74. Rolinc) – Navrátil (85. Plšek) – Depetris. Trenér: Zdeněk Psotka.

Mladá Boleslav: Diviš – Kysela, Dosoudil, Kúdela, Bořil – Ščuk, D. Jarolím – Chramosta (81. Koreš), Magera (56. Zahustel), Štohanzl – Nešpor. Trenér: Karel Jarolím.