„Za výhrou jsme šli od první minuty a kromě čtyř branek jsme si vytvořili i několik dalších šancí. Hru jsme od začátku kontrolovali a zaslouženě jsme vyhráli," řekl trenér Teplic Zdeněk Ščasný.

„Ze zápasu jsme měli trošku respekt, protože my jsme před týdnem prohráli s Duklou, zatímco Olomouc rozstřílela Slavii. Proto jsme věděli, že musíme zahrát na hranici možností, abychom vyhráli a ukončili sérii bez vítězství," doplnil.

Olomoucký Zdeněk Psotka byl naopak velmi nespokojen.

„Zápas začal hodně nervózně, bylo tam hodně soubojů, faulů a chyb. Nemohli jsme se dostat do tempa, měli jsme sice pár brejků, ale po chybách jsme je nedokázali dotáhnout. Nebránili jsme dobře a ve druhém poločase jsme naivními chybami v rozehrávce Teplicím darovali několik brejků. A domácí dva proměnili," řekl.

Jeho předzápasová slova o tom, že v české lize může každý porazit každého a ani na týden staré výsledky se nevyplácí spoléhat, se dočkala pro Olomouc velmi bolestného potvrzení.

Severočeši si dali na olomouckou ofenzivu, tak zničující v prvním zápase, dobrý pozor a sami čtyřmi údery zcela rozleptali olomoucké choutky na bodový zisk.

Neštěstí se na Olomouc valilo ze stran. První gól dal po centru Nivalda od pravé postranní čáry veterán Vachoušek, schovaný za zády obránců Šindeláře a Škerleho. Druhý přidal ještě do poločasu Jindráček, který přeskočil po rohovém kopu nedůrazného Senegalce Falla.

Rošáda po přestávce

Tomu se první poločas v Teplicích vůbec nepovedl a Psotka jej o poločase střídal Javůrkem, což znamenalo posuny v sestavě. Javůrek se postavil na místo levého obránce, které mu přesunem do středu uvolnil kapitán Škerle. Fallovo místo ve středové řadě zaujal Martin Šindelář.

Ke zlepšení to ale nevedlo. Naopak velmi brzy to bylo už o tři branky. Zleva poslal nebezpečný centr do vápna Litsingi, brankář Zlámal míč vyrazil pouze k nohám Nivalda a ten trefil bez větších potíží odkrytou branku.

Ani to ale ještě nebylo všechno. Necelých dvacet minut před koncem si byl Varadi velmi dobře vědom toho, že už má žlutou kartu a proto pustil za svá záda Jindráčka, jenž našel přesně Litsingiho hlavu a ta zvýraznila olomoucký debakl.

Hanáci tak zarovnali svůj jarní gólový účet na 5:5. I díky střídajícímu Chukwumovi, jenž místo přihrávky spoluhráči před prázdnou branku střílel a trefil boční síť.

Šancí na zvrat olomoučtí fotbalisté během zápasu moc neměli. Hvězda minulého utkání David Depetris zoufale postrádal větší podporu spoluhráčů a dostal se jen k jedné střele nad branku. Dvakrát nepříjemně, ovšem bez efektu, střílel Jan Navrátil, kterého kouč Psotka po karetním trestu přece jen poslal do základní sestavy.

Největší příležitost Sigmy měl za stavu 3:0 Martin Pospíšil. Hezký slalom mezi žlutými domácími kužely ale zakončil neúspěšným pokusem o lob.

Olomoučané tak Na Stínadlech mohli na body myslet jen stěží. Snad se jim povede lépe za týden, kdy doma hrají s Mladou Boleslaví.

FK Teplice – Sigma Olomouc 4:0 (2:0)

Branky: 37. Vachoušek, 41. Jindráček, 53. Nivaldo, 73. Litsingi. Rozhodčí: Proske – Moláček, Kříž. ŽK: Jindráček, Jablonský – Pospíšil, Fall, Varadi. Diváci: 5780.

Teplice: Grigar – Matula, Jablonský, Hošek (10. Vondrášek), Krob – Litsingi, Vachoušek, Ljevakovič (79. Chukwuma), Ramos, Nivaldo – Jindráček (82. Vůch). Trenér: Zdeněk Ščasný.

Olomouc: Zlámal – Varadi, Svozil, Šindelář, Škerle – Zahradníček, Fall (46. Javůrek), Pospíšil, Navrátil, Plšek (69. Nepožitek) – Depetris (84. Rolinc). Trenér: Zdeněk Psotka.