Dvakrát se prosadil útočník Jakub Rolinc. Třetí branku přidal v závěru stoper Pavel Dreksa.

„Chtěli jsme, aby hráči, kteří se nedostali na hřiště proti Boleslavi, měli vytížení a nemuseli jezdit s juniorkou na Duklu. Proto jsme to utkání domluvili," řekl Radim Kučera, asistent trenéra Zdeňka Psotky. „Až se bude hrát Moravskoslezská liga bude to s vytížením lepší," doplnil.

S tempem utkání byl spokojen.

„Soupeř nás prověřil dobře, měli tam mladé běhavé šikovné kluky podobně jako my. Utkání mělo grády. Hlavně jsme chtěli, aby byli kluci pořád v nabídce, aby do toho dali takové to zápasové tempo a jezdili nahoru dolů. Myslím, že to účel splnilo," pochvaloval si Kučera.

Sigma testovala argentinského obránce Fernando Moreyru, který může hrát buď ve středu defenzivy, nebo na jejím levém kraji, což případ zápasu se Senicou.

„Vyzkoušeli jsme si ho, může hrát na více postech. Očekávali bychom možná ještě o trochu víc směrem dopředu, ale uvidíme. Možná ho budeme zkoušet ještě dál," řekl Kučera.

Třiaadvacetiletý urostlý fotbalista předvedl na útočné polovině jen dva náznaky. V defenzivě se moc nezapotil. Sigma měla stálou převahu.

Už v prvním poločase se dvakrát trefil útočník Jakub Rolinc. Nejprve tvrdou ranou zúročil přesné přiťuknutí Plška, posléze uklízel do prázdné branky přihrávku od Karaše.

I ve druhé půli se hrálo prakticky na jednu branku. Hanáci ale šance dlouho zahazovali. Až se na to nemohl dívat stoper Dreksa, vydal se dopředu a hlavou po centru Javůrka uzavřel na konečných 3:0.

„Gólů mohlo být mnohem víc. Ale důležité bylo to, abychom si šance vypracovali a po zakončení se dostali zase rychle zpět do obranné fáze. Ze začátku byla Senica nepříjemná, myslím, že jsme byli spokojeni jak my, tak i trenéři ze Senice," řekl Kučera.

SK Sigma Olomouc – FK Senica 3:0 (2:0)

Branky: 17. a 25. Rolinc, 84. Dreksa. Rozhodčí: Seidl.

Sigma: Reichl – Texl, Dreksa, Řehák (46. Kotouč), Moreyra (57. Vichta) – Karaš, Nepožitek, Plšek, Houska (57. Holub), Javůrek – Rolinc (46. Chorý). Trenér: Zdeněk Psotka.