Blíže do základní sestavy pro první ostrý zápas se Slavií mají ti, kteří nastoupí v sobotu v generálce s Třebíčí.

"Chtěli jsme, aby hráči byli vytížení a připravení. Doplnili jsme to hráči z béčka, ale je pravda, že více hráčů, se kterými počítáme na Slavii bude hrát zítra," řekl Zdeněk Psotka po utkání.

O sestavě pro první jarní kolo prý má olomoucký kouč v podstatě jasno.

„Moc otazníků už nemám. Záležet to bude už spíš na zdravotním stavu," přiznal kouč.

Vidlička opět zraněný

Z pohledu zdraví jeho hráčů, neudělal zápas s Třincem Psotkovi radost.

Už v desáté minutě odkulhal ze hřiště Vlastimil Vidlička. Ten přitom kvůli svalovým problémům předčasně odcestoval i z tureckého soustředění.

„Bohužel. Odtrénoval celý týden a půl, ale zase ho píchlo v lýtku. Bylo to po souboji, takže nevím, jestli to má nakopnuté nebo je to znovu svalového rázu, podrobnosti ještě neznám," uvedl Psotka.

Nad zdravotními patáliemi letní posily se už jen hořce pousmál.

„Je to trochu černý humor, ale asi bude muset změnit stravu," řekl trenér olomouckých fotbalistů.

Druholigový soupeř vedl

Nejen trenéra, ale i několik desítek fanoušků potěšily alespoň tři branky v síti druholigového soupeře, který se ovšem ukázal ve velmi dobrém světle.

Nakonec v Olomouci i vedl, když nebezpečný centr za zády brankáře Blahy srazil stoper Koutný, který po čase znovu nastoupil z áčko.

Pak však otěže převzala Sigma. Nejprve z penalty za faul na Karaše vyrovnal Houska. V závěru poločasu strhl vedení na domácí stranu Adam Ševčík, který zužitkoval Karašův centr od rohového praporku.

Ve druhém poločase přidal třetí branku Sigmy po pěkné kombinaci talentovaný dlouhán Tomáš Chorý.

Třinec stihl už jen po další standardní situaci snížit na konečných 3:2.

„Naše sestava byla kombinovaná. Soupeř dominoval fyzicky. Dal nám gól po standardní situaci, ale i my jsme se po ní prosadili. Na druhou stranu je pozitivní, že se nám podařilo dát více gólů," řekl kouč.

Vrátí se Hubník?

Před ligovým startem by si ještě přál dotáhnout příchod útočníka.

„Je to pořád naše priorita. Adam Ševčík dal dnes gól, Chorý je velký příslib, má velký potenciál. Zítra bude hrát Kuba Rolinc. Sami ale vidíme, že to ještě nestačí. Pokud nikoho nepřivedeme, tak budeme mít problémy," přiznal Psotka obavy.

Podle posledních informací Hanáci stále doufají v návrat Michala Hubníka z Jablonce.

„Je to záležitost pana Lébra a pana Mináře. Já doufám, že to stále ještě nepadlo a že se kluby nakonec domluví," uvedl Psotka.

Přípravu Hanáci uzavřou generálkou s třetiligovou Třebíčí, která se hraje v sobotu od 15 hodin na hlavním hřišti Androva stadionu. Vstupné činí 20 korun.

SK Sigma Olomouc – Třinec 3:2 (2:1)

Branky: 36. Houska z pen., 45. A. Ševčík, 56. Chorý – 5. vlastní Koutný, 61. Čelůstka. Rozhodčí: Dorušák. ŽK: 81. Velner. Diváci: 100.

Sigma: Blaha – Vidlička (9. Hladík), Dreksa, Koutný (46. Štěrba), Hýbl (46. Tomeček) – Navrátil, Nepožitek (61. Richter), Houska, Karaš, Falta – A. Ševčík (46. Chorý). Trenér: Zdeněk Psotka.