„Chtěli jsme vrátit trošku radost na tento stadion a dokázat divákům, že na to máme,“ přál si Tomáš Hořava.

Přesto. Fotbalová Haná brečela. A pořádně.

To byla nevídaná sprcha…
Určitě. Slavia přijela s tím, že chce vyhrát. My jsme chtěli vrátit trošku radost na tento stadion a dokázat divákům, že na to máme. Bohužel Slavia je druhé mužstvo tabulky, bojuje o titul. Byla lepší. Měla víc v držení míč a asi zaslouženě vyhrála.

Zřejmě i motivace titulu, který mají stále na dosah, byla větším hnacím motorem než vrátit radost na stadion.
Mají titul na dosah, ale myslím, že my jsme měli také motivaci. Chtěli jsme se před televizními obrazovkami vytáhnout. Jediná šance byla z kraje druhého poločasu, kdy jsme dali kontaktní gól, ale bohužel jsme dostali na 3:1 a bylo hotovo.

Mysleli jste na to, že hrajete o smazání pokut?
Tak i tohle byla samozřejmě motivace. Pokuty v hlavách ale určitě při zápase nemáme.

Ve středu hřiště jste se potkával s vítězem Ligy mistrů a vicemistrem Evropy Vladimírem Šmicrem. To musela být pro vás pořádná zkušenost, že?
Určitě, ale člověk si to na tom hřišti ani neuvědomuje. Ono tam bylo ve středu víc těch hráčů, takže jsme se tam takhle míjeli. Samozřejmě je to dobrá zkušenost, hrát proti takovému hráči.

Je se co učit?
Samozřejmě.

Pořádná sprcha nebyla jen kvůli rychle inkasovaným brankám, ale i počasí. Ovšem ani hromobití Olomouci k procitnutí nepomohlo.
Když Slavia vedla, tak už jsme se tam těžko po zemi dostávali. Balon byl kvůli dešti rychlejší. To asi spíš vyhovovalo Slavii.

Trenér Fryš zvolil poměrně ofenzivní rozestavení, možná i kvůli naději na pěkný útočný fotbal?
Ano. Chtěl to dát na dva útočníky, jelikož dáváme málo branek. Myslím, že jsme si šance vytvořili, ale bohužel jsme zase dali jen jeden gól a to nestačí.

Po sezoně má přijít jako hlavní trenér Zdeněk Psotka, se kterým se velmi dobře znáte z dorostu. Jeho ofenzivní rukopis nejen vám, ale i dalším mladším hráčům může sedět. Bude to výhoda?
Tak určitě je to tak. Ale těžko se k tomu vyjadřovat. Zatím to jsou spekulace a není nic jistého. Takže k tomu nemohu nic víc říct.

Sigmu čekají poslední dva zápasy. Půjde v duelech na Kladně a s Budějovicemi vyloženě o čest a napravení dojmu?
Samozřejmě. Zachránění jsme, ale hraje se ještě o šest bodů a my budeme chtít urvat co nejvíce a předvést dobrý fotbal.