„Bodů máme pořád málo, takže musíme vítězství z domácího hřiště potvrdit. Určitě chceme na Slavii bodovat,“ říká kouč, jehož pozice byla ještě v minulém kole ve vážném ohrožení.

Na půdě mistra nečeká Sigmu nic lehkého. Do začátku října byl Eden v domácí lize nedobytný. Sparta však kouzlo červenobílé tvrze zrušila a o totéž se budou chtít v pondělí od 17.30 pokusit Hanáci.

„Myslím, že už nám nebudou padat oči z důlků jako loni,“ připomněl Tomáš Janotka první setkání Olomoučanů s novým fotbalovým chrámem.

Sigma tam loni prohrála hladce 0:3 a trenér Psotka později toto utkání označil za nejhorší moment v celé sezoně.

Slavia sice v letošním ročníku zatím mírně zaostává za očekáváním, ale do zápasu jde povzbuzena remízou z Evropské ligy, kterou vyválčila na hřišti silné Valencie.

„Slavia tam překvapila, ale teď to bude jiný zápas. Tentokrát budou muset víc tvořit,“ myslí si Janotka.

„Pokud Slavia nevede, tak hraje hodně nátlakově, ale zase pokud vede, pak má v kádru hráče, kteří jsou schopní udeřit z brejků,“ doplňuje Psotka.

Ve Valencii se blýskl hlavně levý záložník Hloušek.

„Nejlepším hráčem současné Slavie je pro mě ale Šenkeřík,“ přidává olomoucký kouč další jméno, na které si budou muset dát Hanáci pozor.

Skácel? Podle Psotky spíš nenastoupí

Do utkání už by mohl naskočit také zkušený Rudolf Skácel, jehož příchod se podařilo administrativně dotáhnout a ve Slavii bude do konce roku působit jako amatér.

„Je nepravděpodobné, že by nastoupil,“ myslí si Psotka.

Jeho mužstvo jde do zápasu kompletní až na brankáře Petra Drobisze, který stále zápasí se zraněným kolenem.