„Soupeř byl agresivnější, rychlejší a z protiútoků proměnil skoro vše, zato my nic," shrnul duel trenér Leoš Kalvoda.

„Nějaké šance jsme tam měli, Houska, nebo potom Vašíček, ale bylo toho málo. Hra dopředu byla špatná," přiznal Kalvoda.

„Těžko říct, čím to bylo. Únavou ale ne, protože tenhle týden tak náročný nebyl. O víkendu měli hráči volno. Možná ho bylo až příliš," zapřemýšlel kouč Olomouce.

„Přihodí se různé výsledky, ale samozřejmě by se nám toto stávat nemělo. I když je to jen příprava, tak z toho vyvodím důsledky. Hráči pořád hrají o své místo v sestavě pro mistrovské zápasy," uvedl Kalvoda. „Udělám si z toho nějaké závěry," dodal.

K rozsáhlejšímu zužování kádru na základě výsledku už ale podle něj nedojde. „Zase tolik možností nemáme," připustil Kalvoda.

Hanáci v zimní přestávce spíš hráče pouštějí.

Škerle se Zlámalem odešli do Bohemians, Janotka do Českých Budějovic. Mladý Habusta zakotvil na hostování v Opavě.

Z Opavy se naopak vrátili mladíci Vavřík se Ševčíkem, což jsou v podstatě jediné příchody.Pouták

Na zkoušce je v Sigmě aktuálně Ghaňan Joachim Adukor, který hrál o víkendu za rezervu proti Přerovu (4:0) a ve Skalici odehrál první poločas.

„Měl to těžké, protože celé mužstvo hrálo špatně, takže se s tím trochu svezl," bránil záložníka se zkušenostmi ze Švédska či Portugalska Kalvoda.

„Mám ale pocit, že hráče takových kvalit už tady máme," naznačil, že sobotní přípravné utkání v Žilině bude pro jednadvacetiletého fotbalistu pravděpodobně derniérou.

Ve Skalici Olomoučané inkasované góly rozdělili do obou poločasů.

V prvním dějství prohrávali 2:0 za dvacet minut po gólech Vaška a Šebesty.

Brzy po změně stran přišla proměněná penalta Konečného a v závěru dokonal zkázu vlastním gólem stoper Sigmy Martin Šindelář.

MFK Skalica – SK Sigma Olomouc 4:0 (2:0)

Branky: 5. Vaško, 19. Šebesta, 48. Konečný z pen., 85. Šindelář vl. Rozhodčí: Černek. ŽK: Vaško – Chorý, Zahradníček.

SK Sigma: 1. pol.: Bárta – Vavřík, Rajnoch, Šindelář, Hála – Zahradníček, Houska, Adukor, Javůrek – P. Ševčík, Chorý. 2. pol.: Bárta – Hála, Bystroň, Šindelář, Jemelka (74. Vavřík) – Buchvaldek, Plšek, Houska, P.Ševčík, Falta – Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.