Akce je dozvukem kampaně Movember, která upozorňuje společnost na problematiku boje s rakovinou prostaty, a shání pro ni finanční prostředky.

Sportovci, známé osobnosti, ale i obyčejní fanoušci si od začátku listopadu neholí kníry.

Za Sigmu se do kampaně zapojili hráči i realizační tým a k aktivitě byli vyzváni i fanoušci. Odměnou jim bude vstup zdarma na poslední zápas roku.

Hanáci v něm budou proti Dukle Praha hájit jednobrankový náskok, který před měsícem vystřelil v Praze Martin Pospíšil.

„Vedeme 1:0 v poločase, ale nic není rozhodnuto, protože takový výsledek může být zrádný. Rozhodně si nemyslím si, že bychom zápas podcenili. Chceme postoupit," burcuje své svěřence Roman Pivarník.

Sigma z posledních tří vystoupení uhrála v lize jen bod, přestože herně si asi zasloužila víc. I proto by měli Hanáci toužit po vítězství.

Kouč Pivarník připustil, že v sestavě možná sáhne k několika změnám.

„Nechci to specifikovat, ale někteří hráči měli po zápase na Slovácku zdravotní problémy. Každopádně, i když se sestava změní, pořád chceme postoupit," zopakoval trenér Olomouce.

Dukla se na Andrově stadionu pokusí souboj o nejlepší osmičku zdramatizovat a překazit Sigmě čtvrtý postup do jarní části poháru za sebou.

„Už se nemáme na co šetřit. Ale je pravda, že pohár pojímáme jako šanci pro ty hráče, kteří pravidelně nehrávají v lize, takže nějaké změny mohou být," řekl pro klubové stránky trenér Dukly Luboš Kozel ještě před utkáním s Libercem.

V něm mimochodem jeho svěřenci úřadujícího mistra smetli výsledkem 3:0, což by mělo Pivarníka a jeho boys varovat.

Bát se ale Hanáci určitě nemají proč.

„S Duklou jsme odehráli dva výborné zápasy, tak doufám, že to dokážeme zopakovat. Samozřejmě je otázka, v jaké sestavě Dukla nastoupí, ale to pro nás není zase tak podstatné. Důležité je, abychom předvedli naši hru. Abychom zlepšili hru v šestnáctce soupeře a dávali góly," má jasno Pivarník.

Jak se jeho mužstvo se stanovenými úkoly vypořádalo, se uvidí už ve středu od 17 hodin.