Před ubohou návštěvou 758 diváků Hanáci začali katastrofálně. Po čtvrthodině prohrávali 0:2.

Nejdřív si na kolmici za obranu naběhl Marek Jungr a tvrdou přízemní ranou prostřelil Zlámala. Krátce nato se za obranu dostal Harba. Vykoupal Koutného i Zlámala a obloučkem s pomocí tyče zvýšil na 2:0.

„Je to pro mě obrovské zklamání," netajil se svými pocity po utkání trenér Sigmy Martin Kotůlek. „Každopádně soupeř byl dnes lepší než my a vyhrát si zasloužil," dodal.

Jeho svěřenci byli pomalí a bez nápadu. Když už se dostali k jakémusi ohrožení jihlavské branky, bylo to z nepřipravených po­zic.

„Já jsem měl před zápasem trochu obavy," jihlavský kouč František Komňacký. „Olomouc se chytla, odehrála poslední zápasy dobře. My jsme naopak odehráli nepovedený zápas Karlových Varech a navíc jsme měli zdravotní problémy," řekl.

Nakonec se o výsledek bát nemusel. Sigma sice po přestávce znatelně přidala. Jihlavská obrana ale odolávala vcelku bez problémů. Za jedinou větší šanci se dá považovat tvrdá střela Navrátila, kterou ale Hanuš vytlačil nad břevno. „Podařilo se nám zvýšit rychlost, ale do gólových šancí jsme se nedostávali," uznal i Kotůlek.

Naopak jihlavský Harba v závěrečné půlhodině ještě dokončil hattrick. Nejdřív zakončil ťukes spoluhráčů Mikuly a Kosaka do prázdné branky. V nastaveném čase potom proměnil penaltu za faul Šindeláře na Teplého.

„První dva góly jsme soupeři nabídli naivní rozehrávkou sami. Celkem dal ale soupeř z pěti střel čtyři góly, což je obdivuhodné a ukazuje to na kvalitu, kterou dnes v zakončení měl," mínil kouč Kotůlek.

Po kanonádě už Jihlavu může připravit jen zázrak. Dohnat náskok v odvetě, která se hraje 30. října, se momentálně zdá být zhola nemožné.

„Je to teprve poločas. Je ještě brzo na to, abychom slavili postup. Skóre možná úplně neodpovídalo tomu, co se odehrávalo na hřišti. Mužstvo budu držet v mobilizaci, abychom nic nepodcenili," řekl Komňacký. „Ale nikdy nevíte. Dnes se dařilo nám, příště se zase může dařit soupeři," řekl na závěr František Komňacký.

SK Sigma Olomouc – FC Vysočina Jihlava 0:4 (0:2)

Branky: 14., 66. a 90.+1 z pen. Harba, 8. Jungr. Rozhodčí: Adámková.

Olomouc: Zlámal – Vidlička, Koutný, Šindelář, Vepřek – Navrátil, Karaš (68. Wijlaars), Houska – Schulmeister (76. Lietava), Varadi, Falta (58. Doležal). Trenér: Martin Kotůlek.

Jihlava: Hanuš – Mikula, Krejčí, Šourek, Josl – Marek, Jánoš – Masopust (72. Kliment), Jungr (87. Teplý), Kosak (76. Karlík) – Harba. Trenér: František Komňacký.